Newsroom

Newsroom

Βελγικές Αρχές: Δεν είναι ο αρχηγός των τζιχαντιστών στο Βέλγιο ο άνδρας που προσήχθη στην Αθήνα (φωτο-βίντεο)

O 27χρονος Abdelhamid Abaaoud, ο οποίος φέρεται ως ο αρχηγός των τζιχαντιστών στο Βέλγιο και αναζητείται από τις Βρυξέλλες μετά…

rio police b thumb large 0

O 27χρονος Abdelhamid Abaaoud, ο οποίος φέρεται ως ο αρχηγός των τζιχαντιστών στο Βέλγιο και αναζητείται από τις Βρυξέλλες μετά την μεγάλη επιχείρηση που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη για την εξουδετέρωση τρομοκρατικών πυρήνων, δεν είναι ο Μαροκινός που προσήχθη από διαμέρισμα στο Παγκράτι δεν είναι .

Αυτό επισημαίνουν με κατηγορηματικό τρόπο οι Βελγικές αρχές, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται δηλώσεις του Eric Van der Sypt – είναι επικεφαλής της υπηρεσίας ταυτοποίησης των Βρυξελλών – ο οποίος είπε ότι κανείς από τους άνδρες που προσήχθησαν στην Αθήνα δεν συνδέεται με την υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης που απετράπη την Πέμπτη στο Βέλγιο.


«Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση του Βελγίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο   Van der Sypt μετά την ενδελεχή έρευνα των στοιχείων που διαβιβάστηκαν από την Αθήνα στις Βρυξέλλες μετά τις προσαγωγές  του Σαββάτου.

Έτσι, πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τα πολλά τηλεφωνήματα που καταγράφηκαν από τις Βρυξέλλες προς την Αθήνα, στοιχείο που οδήγησε τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές αρχές να στρέψουν το βλέμμα τους προς την Ελλάδα όσον αφορά την υπόθεση αυτή.


Σημειώνεται, ότι η ΕΛΑΣ προχώρησε στην προσαγωγή συνολικά τεσσάρων Μαροκινών, μετά τα επείγοντα σήματα της Europol για εντατικοποίηση των ελέγχων, μετά τις πληροφορίες ότι κάποιοι από τους φανατικούς τζιχαντιστές ενδέχεται να ξεκίνησαν από την Ελλάδα.

Στόχος των Ελληνικών αρχών ήταν να διαπιστώσουν αν κάποιος από τους προσαχθέντες ήταν ο Abdelhamid Abaaoud, ο οποίος φέρεται ως ο  ιθύνων νους των σχεδιαζόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Βέλγιο.