Newsroom

Newsroom

Βαρουφάκης στο CNBC: Το κυνήγι της φοροδιαφυγής είναι σαν τις… αρχαιολογικές ανασκαφές

Με… αρχαιολογική ανασκαφή παρομοίασε το κυνήγι της φοροδιαφυγής ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, επισημαίνοντας πως…

varoufakis hd 3 1 1

Με… αρχαιολογική ανασκαφή παρομοίασε το κυνήγι της φοροδιαφυγής ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δε γνωρίζει πόσα χρήματα μπορεί να αποσπάσει πατάσσοντας τη φοροδιαφυγή, όμως, όπως και σε μία ανασκαφή, «ελπίζουμε να βρούμε έναν μεγάλο θησαυρό».

Ο κ. Βαρουφάκης, αναφερόμενος στην τετράμηνη παράταση, υπογράμμισε πως σκοπός της κυβέρνησης είναι να αποκαταστήσει τους δεσμούς εμπιστοσύνης μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων, «προκειμένου να βάλει ένα τέλος σε αυτό το πληθωριστικό σπιράλ χρέους», ενώ επικρίνει έντονα τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης στο Eurogroup, που όπως σημείωσε ήταν γεμάτη από «νομικισμούς».

«Το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι συναντήσεις των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών σπάνια ασχολούνται με τα οικονομικά, είναι πιο πολύ για τη διαδικασία και τους κανόνες… και δεν είμαι καλός σε αυτά. Νομίζω πως όταν μιλάμε για μακροοικονομία, όταν μιλάμε για την ανάκαμψη της Ελλάδας, δε νομίζω ότι έχουμε το ηθικό δικαίωμα να μιλάμε σαν αυτό να είναι ένα θέμα εφαρμογής κανόνων», επεσήμανε.

Ο ίδιος απέρριψε την κριτική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τίμησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις. «Εκλεγήκαμε για να επαναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους μας. Τι είναι η διαπραγμάτευση; Είναι μία προσπάθεια να βρεθεί ένας συμβιβασμός. Το γεγονός ότι συμβιβαστήκαμε δε συνιστά στροφή 180 μοιρών. Μία στροφή 180 μοιρών θα ήταν αν είχαμε οδηγήσει αυτήν τη διαπραγμάτευση σε αδιέξοδο, και δεν το κάναμε αυτό επειδή μας ενδιαφέρει μία αμοιβαία επωφελής συμφωνία», εξήγησε.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…