Β. Κικίλιας: Αύριο αποφασίζουμε για κλειστά σχολεία και πιθανότητα τηλεργασίας, λόγω της κακοκαιρίας

Με βάση την εξέλιξη της κακοκαιρίας το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας θα αποφασίσει αύριο για τον δημόσιο τομέα.

basilis kikilias

«Ανά 6 ώρες κι ανά 12 ώρες αλλάζουν τα μετεωρολογικά δεδομένα», ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας,κατά τις διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην Πολιτική Προστασία, ενόψει της αναμενόμενης κακοκαιρίας, ζητώντας από όλους «να είναι επαγγελματίες και σοβαροί στον τρόπο αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων που ποτέ δεν ξέρουμε ακριβώς την έντασή τους και το μέγεθός τους».

Ο κ. Κικίλιας συνέστησε σε όλους προσοχή και αποφυγή των μετακινήσεων σε περιοχές τις οποίες θα πλήξει η κακοκαιρία, ενώ επισήμανε ότι θα πραγματοποιηθεί και νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου αύριο στις 12 το μεσημέρι όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τυχόν απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

«Θα πραγματοποιηθεί και άλλη σύσκεψη των επιστημόνων και των μετεωρολόγων αύριο στις 12, προκειμένου να αποφασίσουμε σταδιακά ποιες θα είναι οι απαγορεύσεις και με ποια κριτήρια ενδεχομένως θα έχουμε αποφάσεις, οι οποίες θα εκδοθούν και θα αφορούν και τον γενικό πληθυσμό Σε κάθε περίπτωση τα βασικά πρέπει να επαναλαμβάνονται» σημείωσε ο υπουργός.

Όπως σημείωσε η πρόγνωση αυτήν την στιγμή αφορά πιθανές χιονοκαταιγίδες, ακραία καιρικά φαινόμενα, ανέμους 9 και 10 μποφόρ, πιθανές κατολισθήσεις, ενδεχομένως στην Κρήτη, καθώς και πτώσεις δέντρων, που αφορούν, όπως είπε, και τον ΔΕΔΔΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ.

«Όλα αυτά θα συνυπολογιστούν πάλι αύριο το πρωί σε ό,τι έχει να κάνει με τα σχολεία και με την πιθανή ή όχι τηλεργασία στον δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα. Γενικώς η σύστασή μας είναι προσοχή για αυτές τις επόμενες ώρες και μέρες. Η πρόληψη είναι καλύτερη και πιο ισχυρή από την αντιμετώπιση. Επομένως, αν δεν υπάρχει λόγος μετακίνησης και επιβάρυνσης, αυτό θα το συνιστούσαμε. Θα περιμένετε μέχρι αύριο για να ακούσετε την επικαιροποίηση των μετεωρολογικών δεδομένων και τις τελικές αποφάσεις», επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…