Τσίπρας – Μητσοτάκης συμφώνησαν ότι διαφωνούν για τον εκλογικό νόμο

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έγραψε στο Twitter, μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «επιδιώκουμε και επιμένουμε σε έναν ειλικρινή διάλογο ακόμα και στα θέματα που μπορεί να διαφωνούμε». Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε αρνητικός σε ενδεχόμενη αλλαγή εκλογικού νόμου.

576c1ccc1dc524b25e8b4a4f

«Οι συνθήκες είναι ώριμες για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη Συνταγματική αναθεώρηση» ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «οι κανόνες του παιχνιδιού δεν μπορούν να αλλάζουν» και πρόσθεσε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις, κάτι που όπως είπε, υπηρετεί ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος.

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ωστόσο ότι η Ν.Δ. συζητά μόνο για το ζήτημα της ψήφου των ομογενών και την κατάτμηση μεγάλων εκλογικών περιφερειών.

Ο κ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι δεν άκουσε κάποια συγκεκριμένη πρόταση για τον εκλογικό νόμο από τον κ. Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνιζε ότι η Ν.Δ. επιμένει στην πρότασή της για ευρεία συνταγματική αναθεώρηση.

Όπως είπε, οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν ποια συνταγματική πρόταση προτιμούν, στις επόμενες εκλογές.

Νωρίτερα, στον σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες μιλώντας στο ενικό, ο κ.Τσίπρας είπε στον κ. Μητσοτάκη «ταξίδευα με την αδερφή σου χθες. Γυρνάγαμε από το Στρασβούργο όπου είχαμε το Συμβούλιο της Ευρώπης. Νομίζω πήγαμε καλά εκεί. Να δούμε τα επόμενα βήματα».

«Με μεγάλο ενδιαφέρον συμμετέχω στη συζήτηση για τη θεσμική αναβάθμιση του πολιτικού μας βίου. Δεν σου κρύβω ότι υπάρχουν και άλλα ζητήματα, όπως η λειτουργία του Κοινοβουλίου, και έχω στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής. Νομίζω ότι τα ζητήματα της θεσμικής αναβάθμισης της πολιτικής ζωής πρέπει να είναι στο επίκεντρο του πολιτικού διαλόγου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.