Newsroom

Newsroom

Α. Τσίπρας: "Η Δημοκρατία επέστρεψε στον τόπο που γεννήθηκε"

Η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι πλέον αποδέκτης mail τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ…

2239146

Η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι πλέον αποδέκτης mail τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
«Είστε η φωνή των πολιτών, οι εκπρόσωποι ενός λαού που αποφάσισε με γενναιότητα για τη ζωή του και επέλεξε ελπίδα και ανασυγκρότηση.

Οι 149 βουλευτές και βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείτε πλέον κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού λαού
Η κυβέρνηση από τα πρώτα βήματα έδωσε ελπίδα στον πολύπαθο λαό. Έδωσε στην πατρίδα ταυτότητα που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο. Έγινε θετικό σημείο αναφοράς στην Ευρώπη
Οι πολίτες γέμισαν αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν. Γιατί επέστρεψε η δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε. Δεν κυριαρχεί η ανασφάλεια.

Κυριαρχεί η βεβαιότητα ότι η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.
Η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι πλέον αποδέκτης εντολών μέσω email. Έχει δική της φωνή τη δική της διαπραγματευτική ισχύ. Χρειάστηκε μόνο μία εβδομάδα και καταφέραμε να αλλάξει η ατζέντα.
Πράγμα που μαρτυρούν οι επαφές που είχα. Για να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ευρώπη πάνω στα πραγματικά προβλήματα για να συζητήσουμε για την ανάπτυξη και όχι άλλο για τη λιτότητα, για να αποδομηθεί το κατεστημένο που θέλει περισσότερο λιτότητα
Η ελληνική κυβέρνηση δεν απειλεί καμία ισορροπία στην Ευρώπη. Δεν είναι απειλή είναι η ελπίδα για τις μεγάλες και αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να συντελεστούν στην Ευρώπη, που είτε θα είναι δημοκρατική, είτε θα δυσκολευτεί να συνεχίσει να υπάρχει.
Η Ελλάδα έχει προτάσεις, τις οποίες κατέθεσε στους εταίρους της, και περιμένει τις δικές τους προτάσεις. η κυβέρνηση περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τις προτάσεις της Γερμανίας, από την οποία, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο.
Η λιτότητα δεν αποτελεί κανόνα της Ευρώπης, δεν αποτελεί ιδρυτική συνθήκη της ΕΕ.

Θα σεβαστούμε τους κανόνες, απαιτούμε όμως και από τους εταίρους μας να σεβαστούν τη λαϊκή κυριαρχία.
Μπορούμε να δεσμευτούμε στον ελληνικό λαό ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να γυρίσει ο τόπος σελίδα, εγγυόμαστε ότι θα μπει φρένο στις θυσίες χωρίς αποτέλεσμα που έκαναν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, αλλά ταυτόχρονα εγγυόμαστε διεκδίκηση με ασφάλεια στην Ευρώπη, εγγυόμαστε τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες που είναι απολύτως εξασφαλισμένες.

Ο Ελληνικός λαός έζησε έναν εφιάλτη. Απωλέσθηκε το 25% του εισοδήματός του και 2,5 εκατ. συμπολίτες μας φτωχοποιήθηκαν. Διακόσιες χιλιάδες ξενιτεύτηκαν.

Καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να κρατηθεί με αυτά τα αποτελέσματα, αλλά στην Ελλάδα διατηρήθηκε για 4,5 χρόνια. Και υπάρχει ακόμη μια ομάδα εντός και εκτός Ελλάδας που παρακαλά αυτός ο λαός να παραμείνει το πειραμοτόζωο για να εφαρμοστεί στο απώτερο μέλλον η βαρβαρότητα.»

Αν είχαμε χάσει τις εκλογές συμπλήρωσε στην συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας, τα περιβόλητα email Σαμαρά θα είχαν γίνει νόμος του κράτους και τώρα θα είχαμε μειώσεις στις συντάξεις και αυξήσεις σε διάφορα αγαθά μέσα από τις αυξήσεις στον ΦΠΑ.
Θα τελειώσουμε με την κατάσταση της φοροδιαφυγής κα την ατιμωρησίας προσέθεσε, τονίζοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει όλες τις δυνατότητες να τα καταφέρει.

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…