Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: Η απόφαση για έξοδο από την κρίση χωρίς διαίρεση ανήκει στην πολιτική ηγεσία της ΕΕ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως "η απόφαση για προσαρμογή στον ρεαλισμό & έξοδο από την κρίση, χωρίς διαίρεση,ανήκει στην πολιτική ηγεσία της ΕΕ".

1 1777

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως “η απόφαση για προσαρμογή στον ρεαλισμό & έξοδο από την κρίση, χωρίς διαίρεση,ανήκει στην πολιτική ηγεσία της ΕΕ”.

Πρόσθεσε ακόμα πως «Κατατέθηκε χθες βράδυ στους θεσμούς το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση». Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι «Έχουμε κάνει παραχωρήσεις, διότι ένας συμβιβασμός απαιτεί παραχωρήσεις. Ξέρουμε ότι αυτές οι παραχωρήσεις θα είναι δύσκολες, όμως, έχουμε καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Ένα ρεαλιστικό σχέδιο που η αποδοχή του από την πλευρά των θεσμών, των πιστωτών και των εταίρων μας στην Ευρώπη θα σηματοδοτήσει και το τέλος των σεναρίων της διαίρεσης της Ευρώπης. Μετά την τελευταία, λοιπόν, εξέλιξη και την κατάθεση, από την ελληνική πλευρά, ενός  ολοκληρωμένου σχεδίου πρότασης για συμφωνία που αρμοδίως ετέθη χθες βράδυ στους θεσμούς, εμείς δεν περιμένουμε να μας καταθέσουν σχέδιο όπως όριζε η απόφαση του Eurogroup, η Ελλάδα καταθέτει σχέδιο».

«Είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό», συμπλήρωσε.

Τόνισε ακόμα πως «Εκπροσωπούμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που δεν θέλει η χώρα να γυρίσει στην υποτέλεια και στην άρση κυριαρχίας».

Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, η Ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται σε αντίθεση με την προηγούμενη που απλά υπέγραφε απαιτήσεις.
Σε σχέση με τα ζητήματα του υπουργείου Παιδείας είπε πως ένας μεγάλος στόχος για την κυβέρνηση είναι οι νέοι επιστήμονες να ζήσουν και να προκόψουν σε αυτή τη χώρα.
Συμπλήρωσε δε πως «Προσωπικά, δίνω πολύ μεγάλο βάρος. Θεωρώ ότι αυτό το Υπουργείο ίσως είναι ένα από τα σημαντικότερα Υπουργεία. Ίσως, μαζί με το Υπουργείο της  Υγείας θα είναι αυτό που θα κρίνει, σε βάθος τετραετίας, το αν αυτή η κυβέρνηση πέτυχε ή δεν πέτυχε στους στόχους της. Και με αυτή την έννοια, ζήτησα σήμερα από την ηγεσία του Υπουργείου, σε μηνιαία βάση, να υπάρξει ένας προγραμματισμός σχεδίου δράσης και σε μηνιαία βάση να  γίνεται απολογισμός, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες, αλλά και να οικοδομήσουμε ένα άλλο όραμα για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Γι’ αυτήν δουλεύουμε. Με όραμα, με αυτοπεποίθηση, με αποφασιστικότητα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

 

 

 

(φωτο Μπόλαρη eurokinisi)

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…