Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: Εφικτή η συμφωνία μέχρι το Πάσχα

«Θα φέρουμε συμφωνία, ενώ το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό θα διευθετηθούν με δίκαιο τρόπο, χωρίς επιβάρυνση των χαμηλότερων στρωμάτων» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

571299f01dc524534c8b4b2b

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός είπε πως «Η Ελλάδα είναι στο τέλος μιας δύσκολης προσαρμογής, οι δείκτες δείχνουν πορεία οικονομικής ανάπτυξης, σε όλους είναι φανερό ότι μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο, όσοι επιμένουν, τελικά, θα απομονωθούν». Η Ελλάδα θα τηρήσει την συμφωνία του καλοκαιριού του 2015 σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα και «γράμμα της συμφωνίας δεν προβλέπει μείωση κύριων συντάξεων».

«Όσοι ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα είναι απομονωμένη διαψεύδονται παταγωδώς και αυτό αποδεικνύεται και από τη σημερινή επίσκεψη στη Λέσβο του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου και από το γεγονός ότι κατά την επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα στη Γερμανία θα τεθεί το θέμα μιας δίκαιης διεκπεραίωσης της ελληνικής κρίσης» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Επεσήμανε τέλος ότι η Ελλάδα έχει πληρώσει 63 δισ. ευρώ μέχρι τώρα, με την κυβέρνηση μετά την τελευταία συμφωνία να φέρνει μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3/5 έχουν εκπληρωθεί. Το όλο ζήτημα, είπε, μοιάζει με έναν αγώνα δρόμου όπου έχει διανυθεί το 90% της απόστασης και έχει απομείνει ένα δύσκολο 10%, αλλά «υπάρχει το τέρμα μπροστά».