Newsroom

Newsroom

Τσιγκρίνσκι: "Εγώ και …ο Ριβάλντο"

Ο πρώην κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα συμφώνησε σε όλα με τους κιτρινόμαυρους και πλέον θα φορά τη φανέλα της ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια, με οψιόν ανανέωσης για ακόμη ένα.

575c29831dc524b9448b4783

Ο ποδοσφαιριστής και οι εκπρόσωποί του βρίσκονταν από το πρωί του Σαββάτου στα γραφεία του συλλόγου, ενώ πέρασε και τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Ο 30χρονος Ουκρανός κεντρικός αμυντικός, από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται με τα χρώματα της ΑΕΚ, η οποία ολοκλήρωσε μια σπουδαία μεταγραφή. Στο παρελθόν, η Μπαρτσελόνα είχε δαπανήσει 25.000.000 ευρώ για να αγοράσει τον Τσιγκρίνσκι από την Σαχτάρ, όπου όμως τον πούλησε ξανά την επόμενη σεζόν για 15.000.000 ευρώ. Από εκεί, μετά από συνεχόμενους τραυματισμούς, ο κεντρικός αμυντικός πήρε μεταγραφή για την Ντνίπρο με την οποία κατάφερε να φτάσει μέχρι και τον τελικό του Europa League, ενώ έχει αγωνιστεί αρκετές φορές και με την Εθνική Ουκρανίας.

Η ανακοίνωση:

«H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Ουκρανού διεθνούς αμυντικού Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι με συμβόλαιο δύο ετών με δικαίωμα ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο. Η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί όταν αποσταλεί από τον προηγούμενο σύλλογο του ποδοσφαιριστή το έγγραφο αποδέσμευσης».

Οι πρώτες δηλώσεις του ποδοσφαιριστή:

«Πριν από περίπου ένα μήνα έμαθα για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και ήταν μια πολύ καλή επιλογή για μένα, διότι είναι ένας σύλλογος με πολύ καλό επίπεδο και μεγάλες φιλοδοξίες. Ξέρω ότι ήρθα σε μια ομάδα που βάζει πάντα υψηλούς στόχους και ανυπομονώ να αρχίσει η προετοιμασία και να ενταχθώ στο νέο μου περιβάλλον.

Ξέρω ότι είμαι ο τέταρτος πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα που υπογράφει στην ΑΕΚ, μετά τον Ντράγκαν Τσίριτς, τον Ριβάλντο και τον Εϊντούρ Γκουντγιόνσεν. Χαίρομαι που το όνομά μου είναι σε μια λίστα με τόσο αξιόλογους ποδοσφαιριστές.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στη Ντνίπρο είχα πλήρη αγωνιστική δράση, αλλά είχα και διαστήματα στο παρελθόν με προβλήματα. Στην ΑΕΚ θέλω να γίνω αναντικατάστατος και να κάνω το όνομά μου να ακουστεί και πάλι».