Τσακαλώτος για Αλεξανδρούπολη : Η σκέψη μας στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη

«Για να αντιμετωπιστούν όμως αποτελεσματικά οι φυσικές καταστροφές δεν αρκεί να τρέχεις πίσω από τα γεγονότα. Επαναλαμβάνω λοιπόν την πρότασή μου, να κατατίθεται κάθε άνοιξη στη βουλή ένα επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών».

alexandroupoli fotia

Τη συμπαράστασή του σε όσους μάχονται στο πύρινο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη, εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε ανάρτησή του, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι “για άλλη μια φορά, υπήρξε ολιγωρία στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού”, ενώ επανέλαβε την πρότασή του “να κατατίθεται κάθε άνοιξη στη βουλή ένα επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών”.

Ολόκληρη η ανάρτηση

Η κατάσταση με την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη είναι πάρα πολύ δύσκολη, δεδομένου μάλιστα ότι η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και τα εναέρια μέσα δεν θα επιχειρούν τις βραδινές ώρες. Η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη. Χθες κάηκαν σπίτια στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα, ενώ αυτή τη στιγμή καίγονται σπίτια στη Νίψα και το Δωρικό. Οικισμοί εκκενώνονται και οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες με τρακτέρ και με όποιο μέσο διαθέτουν. Οι ζημιές σε γεωργία, κτηνοτροφία, περιουσίες αλλά και φυσικό περιβάλλον είναι τεράστιες.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, υπήρξε ολιγωρία στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Ενώ η φωτιά έκαιγε από το πρωί του Σαββάτου, με καιρικές συνθήκες πολύ δυσμενείς, τα εναέρια μέσα και η ενίσχυση της πυρόσβεσης με δυνάμεις από άλλες περιοχές έφτασαν μετά το μεσημέρι. Έντονο δε είναι το έλλειμμα κεντρικής διαχείρισης στο επίκεντρο της φωτιάς.

Έχουν γίνει μέχρι στιγμής τρεις συσκέψεις οργάνων πολιτικής προστασίας στις οποίες συμμετείχαν δήμαρχοι, περιφερειάρχες, ο στρατός και η πυροσβεστική, αλλά οι τρεις βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα, ο Κ. Σταύρος Κελέτσης, είναι και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι εξαφανισμένοι. Και ο πρωθυπουργός ακολουθεί όπως πάντα τη γνωστή επικοινωνιακή τακτική: δεν εμφανίζεται όσο διαρκεί η κρίση, αλλά θα εμφανιστεί μετά, έτσι ώστε να συνδεθεί όχι με το πρόβλημα αλλά με τη λύση.

Για να αντιμετωπιστούν όμως αποτελεσματικά οι φυσικές καταστροφές δεν αρκεί να τρέχεις πίσω από τα γεγονότα. Επαναλαμβάνω λοιπόν την πρότασή μου, να κατατίθεται κάθε άνοιξη στη βουλή ένα επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών. Να συζητείται και να συμφωνείται ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν χρειαστεί.

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του