Newsroom

Newsroom

Τριπλό ραντεβού στην Αθήνα

Συνδικάτα που διαδηλώνουν κατά των μέτρων λιτότητας, “αγανακτισμένοι” και ομοφυλόφιλοι οργανώνουν σήμερα σειρά κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων Κάθε πλατεία και διαδήλωση……

Συνδικάτα που διαδηλώνουν κατά των μέτρων λιτότητας, “αγανακτισμένοι” και ομοφυλόφιλοι οργανώνουν σήμερα σειρά κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων
Κάθε πλατεία και διαδήλωση… Από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα, το ιστορικό κέντρο της Αθήνας αναμένεται σήμερα να μετατραπεί σε ένα τεράστιο ανθρώπινο χαλί από διαδηλωτές διαφόρων κοινωνικών ομάδων.
Στην πλ. Ομόνοιας τη σκυταλοδρομία ξεκινούν στις 11 το πρωί τα εργατικά συνδικάτα με σύνθημα “δεν πουλάμε, δεν πουλιόμαστε”.
Στην πλ. Συντάγματος ακολουθούν στις 18:00 το απόγευμα “αγανακτισμένοι” που συναντιούνται για 11η μέρα, ενώ την ίδια ώρα οι ομοφυλόφιλοι οργανώνουν την ετήσια παρέλαση του Athens Pride στους δρόμους της πρωτεύουσας.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ανοίγουν τον χορό των κινητοποιήσεων το πρωί στην Ομόνοια, με την πρώτη διαδήλωση μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού πακέτου μέτρων για σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, σκληρότερη φορολογία και διεύρυνση των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Τον τόνο αναμένεται να δώσουν οι εργαζόμενοι στις υπό αποκρατικοποίηση δημόσιες επιχειρήσεις, με σύνθημα “όχι στο ξεπούλημα”.
Το απόγευμα, οι “αγανακτισμένοι” θα συγκεντρώνονται για το καθημερινό ραντεβού τους στο Σύνταγμα. Υπενθυμίζεται πως αύριο Κυριακή στις 18:00 είναι η δεύτερη πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των “αγανακτισμένων” – “Πανευρωπαϊκή Μέρα Ξεσηκωμού” όπως τιτλοφορείται στο facebook- με αιτήματα όπως: “το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν πρέπει να περάσει”, “να τιμωρηθούν όσοι λεηλάτησαν τον δημόσιο πλούτο”, “θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας, χωρίς τη διαρκή τρομοκρατία της ανεργίας”, “το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν θα το πληρώσουμε” κ.ά
Οπως αναφέρει, άλλωστε, σε ψήφισμά της η συνέλευση των “αγανακτισμένων” στο Σύνταγμα, θα οργανωθούν συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες της πόλης από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου και πορείες προς την πλατεία Συντάγματος.
Παρέλαση
Κόσμος θα υπάρχει από το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου οι ομοφυλόφιλοι θα ετοιμάζονται με dj set και latin ρυθμούς για τη μεγάλη απογευματινή παρέλαση του Athens pride.

Οπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, “η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε”, αν και η παραδοσιακή διαδρομή της προς την πλατεία Συντάγματος ενδέχεται να τροποποιηθεί λόγω των καθημερινών εκδηλώσεων των “αγανακτισμένων”, την ίδια ώρα.
“Με το ειρηνικό κίνημα διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα δεν μας χωρίζει τίποτε, ενώ μας ενώνει η διάθεση για απόλυτα ειρηνική εκδήλωση των διεκδικήσεών μας. Οι σχεδιασμένες, ωστόσο, εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με κάποιες μετατροπές για λόγους προσαρμογής στα δεδομένα”, τονίζουν οι διοργανωτές του pride, που φέτος τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων. Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει στην πλ. Κλαυθμώνος συναυλία με τη συμμετοχή και της Ελ. Αρβανιτάκη.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Επί ποδός οι εργαζόμενοι
Θερμή απεργιακή εβδομάδα στον χώρο των συγκοινωνιών ξεκινά από τη Δευτέρα. Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν μετά τους εργαζομένους του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και οι εργαζόμενοι στο μετρό, που θα παραμείνει ακινητοποιημένο τη Δευτέρα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 4 το απόγευμα, οπότε οι σταθμοί θα ανοίξουν ξανά έως τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδήλωση του Συντάγματος.
Οι εργαζόμενοι στο μετρό προσανατολίζονται να συνεχίσουν αυτήν τη μορφή κινητοποιήσεων και τις επόμενες ημέρες, ενώ οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των εργαζομένων σε όλες τις συγκοινωνιακές εταιρείες.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Διαμαρτυρία στο λιμάνι
Ναυτεργάτες, άνεργοι και συνταξιούχοι, με επικεφαλής συνδικαλιστές από την Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Ε.Ν., την Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής, την Ενωση Μαγείρων, την Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ και την Επιτροπή Αγώνα Ανέργων πραγματοποίησαν, χθες, στις 11.30 το πρωί, πορεία στην Ακτή Μιαούλη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το ΝΑΤ. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και καλούσαν όλους τους ναυτεργάτες σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα προγραμματισθούν τις επόμενες μέρες.
Γιάννης Φώσκολος
http://www.ethnos.gr

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…