Μόνο τρείς κλίνες ΜΕΘ ελεύθερες στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής

Κατειλημμένα τα 84 κρεβάτια του «Σωτηρία», μόλις δυο ελεύθερα στο «Αττικό» και μια διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό». 

NewsRoom 27/02/2021 | 23:28

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Νοσοκομείο «Σωτήρια» όπου πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοιό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, και τα 84 κρεβάτια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι κατειλημμένα.H κατάσταση είναι ζοφερή και στα άλλα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, τον Ευαγγελισμό και το Αττικό, καθώς στο πρώτο υπάρχει μόλις μια διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ ενώ στο δεύτερο τα ελεύθερα κρεβάτια είναι μόλις δύο. Και στις δύο περιπτώσεις, εκτιμάται ότι οι ελάχιστες ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ θα γεμίσουν άμεσα. 

Στο κόκκινο η Αττική, με το ΕΚΑΒ τις τελευταίες μέρες πραγματοποιεί κάθε ημέρα περίπου 120 διακομιδές επιβεβαιωμένων περιστατικών και άλλες 40 ύποπτων περιστατικών, ενώ το προηγούμενο διάστημα οι διακομιδές ήταν περίπου 80.

Κατ' εξαίρεση αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνουν εξιτήρια ασθενών με covid-19 από τα νοσοκομεία ώστε να απελευθερωθούν κλίνες.