Newsroom

Newsroom

Τούρκοι δημοσιογράφοι κατηγορούνται για "συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση"

Οι τουρκικές δικαστικές αρχές θέλουν να τιμωρήσουν δύο Τούρκους δημοσιογράφους, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή, μετά από επιχείρηση της…

turkiye

Οι τουρκικές δικαστικές αρχές θέλουν να τιμωρήσουν δύο Τούρκους δημοσιογράφους, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή, μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας.  Οι Αρχές ετοιμάζουν διώξεις για “συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση” σε βάρος των δημοσιογράφων, επειδή άσκησαν κριτική στην ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση της χώρας.

Ο Εκρέμ Ντουμανλί, ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Ζαμάν -με κυκλοφορία περίπου 1 εκατομμύριο φύλλα ημερησίως- και ο Χινταγιέτ Καρατζά, ο διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού Σαμανίολου που ανήκει στον ίδιο όμιλο μέσων ενημέρωσης, ανακρίθηκαν από την αστυνομία και παραπέμφθηκαν στις εισαγγελικές αρχές της Κωνσταντινούπολης.

Μαζί με τους δύο δημοσιογράφοι, συνελήφθησαν την Κυριακή ακόμα 28 άνθρωποι, ανάμεσά τους αστυνομικοί, παρουσιαστές και άλλοι δημοσιογράφοι, σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας. 

Όλοι τους πιστεύεται ότι σχετίζονται με τον αυτοεξόριστο ιμάμη και πρώην σύμμαχο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος χρηματοδοτεί μια σειρά από σχολεία και ασκεί επιρροή σε διάφορες επιχειρήσεις, από τράπεζες μέχρι μέσα ενημέρωσης. Οι 14 εκ των 30 συλληφθέντων έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι.

Ο δημοσιογραφικός όμιλος στον οποίο ανήκουν η Ζαμάν και ο σταθμός Σαμανίολου, κατήγγειλε σήμερα –μέσω επιστολής-  το “κυνήγι μαγισσών”, κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία.

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη

Οργισμένη ανάρτηση Κασσελάκη: «Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος»

6182087

Οργισμένη ανάρτηση Κασσελάκη: «Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος»

Ευθεία επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης σχετικά με την αποφυλάκιση του…