Newsroom

Newsroom

Τουρκία: Ζητούνται 265 πιλότοι για την πολεμική αεροπορία και με διάταγμα – Επιβεβαίωση του koutipandoras.gr

Προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση για νέους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, η τουρκική κυβέρνηση ετοιμάζει σχετικό διάταγμα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ, μετά τη δίωξη χιλιάδων στρατιωτικών έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου μήνα.

570e16a61dc524a9748b48b6

Συνολικά 265 πιλότοι θα προσληφθούν στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Φικρί Ισίκ, σύμφωνα με την Hurriyet, κάτι που σχολίασε ως απαραίτητο μετά τις αποστρατεύσεις που έγιναν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

«Συνολικά 265 πιλότοι αποστρατεύθηκαν από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Υπάρχουν αρκετοί πιλότοι για περίπτωση ανάγκης αλλά είμαστε κάτω από το επίπεδο που χρειαζόμαστε» δήλωσε ο Ισίκ στο Habertürk την Παρασκευή προσθέτοντας πως είναι έτοιμο το σχετικό διάταγμα

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα είχε αποκαλύψει το koutipandoras.gr  στις 3 Αυγούστου. Τουλάχιστον 105 πιλότοι που αποτελούσαν την “αφρόκρεμα” της πολεμικής αεροπορίας της γείτονος έχουν αποστρατευθεί ή ακόμα και συλληφθεί με αποτέλεσμα οι παρουσία της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Αιγαίο να είναι ουσιαστικά μηδενική.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters o Ισίκ δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Haberturk ότι ο ρόλος της Τουρκίας στον υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή μετά το πραξικόπημα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η Τουρκία, που διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ και συμμετέχει στη μάχη κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, έχει συλλάβει χιλιάδες στρατιωτικούς, αξιωματούχους μεταξύ των οποίων το 40% των στρατηγών της.

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.