Newsroom

Newsroom

Τουρκία: 40 εγκυμοσύνες την ημέρα με το …ζόρι

Η αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έκανε σήμερα μια ανατριχιαστική καταγγελία:  Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία για να γεννήσουν 21958 ανήλικα κορίτσια, τα περισσότερα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. 

nosokomeio

Η καταγγελία είναι ακόμα πιο σοβαρή καθώς μεγάλα νοσοκομεία φέρεται να  απέκρυψαν τα στοιχεία για τις εγκυμοσύνες. 

Ιδιαίτερα το πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Μπαγτσιλάρ» το οποίο βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και για το οποίο διατυπώθηκαν κατηγορίες ότι απέκρυψε συνολικά 392 περιπτώσεις ανήλικων γυναικών οι οποίες βρέθηκαν σε κατάσταση εγκυμοσύνης μετά από σεξουαλική κακοποίηση.

Επίσης το νοσοκομείο  «Σουλτάν Σουλεϊμάν» που βρίσκεται επίσης στην Κωνσταντινούπολη, φέρεται να αποσιώπησε 115 περιστατικά εγκύων ανήλικων γυναικών, εκ των οποίων 39 ήταν από τη Συρία. Αν και μερικά από τα κορίτσια ήταν μικρότερα από 15 ετών. το νοσοκομείο  δεν ανέλαβε οποιαδήποτε νομική πρωτοβουλία.

Ο βουλευτής του CHP Αλί Σεκέρ κατήγγειλε την Τρίτη στην τουρκική βουλή ότι παρά το γεγονός ότι απευθύνθηκε ακόμα και στο Κέντρο Επικοινωνίας της Προεδρίας δεν κατάφερε να μάθει ποιος είναι ο ακριβής αριθμός ανήλικων εγκύων στη χώρα.

Δήλωσε έτσι σχετικά ότι πολλά από τα σοβαρά ερωτήματα για την υπόθεση παραμένουν αναπάντητα ενώ συμπλήρωσε ότι περισσότερα από 40 νεαρά κορίτσια την ημέρα στην Τουρκία εξαναγκάζονται σε εγκυμοσύνη παρά το γεγονός ότι είναι ανήλικα.

Πηγή: news247

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη