Τοξικότητα και φόβου γωνία στο Κουκάκι

Βράδυ Σαββάτου το Κουκάκι μοιάζει με Ιράκ. Άλλο ένα καλοστημένο επεισόδιο από τους σεναριογράφους της σειράς  «Νόμος και Τάξη»  των Χρυσοχοΐδη – Μητσοτάκη 

5002277

Το ομολογώ: ήμουν κι εγώ σε αναμμένα κάρβουνα να δω πότε θα παιχτεί το νέο επεισόδιο… της αστυνομοκρατούμενης σειράς του «επιτελικού κράτους»: «Νόμος και Τάξη». 

Η αλήθεια είναι ότι μετά το φιάσκο της οδού Ματρόζου και την αναίτια επίθεση-κατηγορία- τόσο στον σκηνοθέτη  Δημήτρη Ινδαρέ, όσο και στα παιδιά του, περίμενα ότι θα αλλάξουν τα πράγματα και θα ηρεμήσουν κάπως στην ΕΛ.ΑΣ όσο αφορά την αυθαίρετη βία.  Από τη μια οι εικόνες, από την άλλη οι καταγγελίες κατοίκων, έλεγα ότι δεν μπορεί, δεν γίνεται, θα δουν επιτέλους στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αυτά που γίνονται. Και ακόμα κι αν δεν τα βλέπουν ή «δεν τα βλέπουν», θα υπάρχει πάντα η εικόνα για να διορθώνει την κατάσταση.

Λίγες ημέρες  μετά, γελάει ο κόσμος και με την απόφαση να τοποθετήσουν κάμερες οι άνδρες των ΜΑΤ στην στολή για να μην υπάρχει καμία παρερμηνεία-όσο αφορά την αστυνομική βία- από κανέναν. Κάτι σαν το VAR ένα πράγμα… στο ελληνικό ποδόσφαιρο μόνο τώρα που θέλουν να το εφαρμόσουν και στην κανονικότητα μας, οι άνθρωποι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Όμως γελάει ο κόσμος,  και σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο γίνεται κάτι που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό, από τις αποφάσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Ένα απ’ αυτά που «δεν γίνονται». Στην Ελλάδα όμως, μια χαρά γίνονται όλα.

Ακόμα μια υπερπαραγωγή-χολιγουντιανή- έστησε η ΕΛ.ΑΣ στο πολύπαθο κέντρο της πρωτεύουσας. Παρουσία των καναλιών, τα ΜΑΤ ήθελαν να δείξουν ποιος είναι το «αφεντικό» στην ομάδα των αντιεξουσιαστών που ανακατέλαβαν το μεσημέρι του Σαββάτου τα κτίρια που είχαν εκκενωθεί (18 Δεκεμβρίου) στις οδούς Ματρόζου (45) και Παναιτωλίου (21), και δίνοντας σαφές σήμα ότι δεν «σηκώνουν τσαμπουκάδες» .

Έτσι δεν άργησε το Κουκάκι να γίνει της Βαγδάτης... με συγκρούσεις, χημικά και με πολλές καταγγελίες για χρήση υπέρμετρης -για άλλη μια φορά – βίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία στις δύο επιχειρήσεις για την εκκένωση των κτιρίων τραυματίσθηκαν συνολικά έξι αστυνομικοί. 

Μα φυσικά, στην ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν και θέλουν να το κάνουν προφανές ότι οι δυνάμεις καταστολής απειλούνται. Με τον ξυλοδαρμό των αστυνομικών θέλουν να δείξουν ότι άλλο είναι το ”θύμα” και άλλος ο ”θύτης”.

Φυσικά, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν ασχολούνται με τα ραντεβου θανάτου μεταξύ οπαδών (όπως την περασμένη Κυριακή στην Θεσσαλονίκη), ούτε φυσικά με την διπλή επίσκεψη στο σπίτι του διαιτητή Ευαγγέλου. Άλλωστε γιατι να ασχοληθούν, το δόγμα ”Νόμος και Τάξη” είναι μόνο για λίγους και όχι για τις στρατιές των οπαδών.

Τους ενδιαφέρει να εξαφανίσουν τους ”μπαχαλάκηδες” που επί πέντε χρόνια όπως λένε έκαναν ”πλιάτσικο” στη χώρα. Τους νοιάζει περισσότερο να διώξουν τον ”εχθρό” που ταράζει την κανονικότητα της κοινωνίας και των πολιτών, ενώ οι ίδιοι  τραμπουκίζουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Το μόνο που θέλουν να πετύχουν πάση θυσία  με τη χρήση θεμιτών και αθέμιτων μέσων σε αυτό το ανεπιτυχές σόου, να επιβάλουν  το κυβερνητικό δόγμα νόμος και τάξη παντού, με κατάργηση όλων των «άβατων». Θέλουν να μιλούν για τρομοκρατία και τρομοκράτες, σηκώνοντας εκείνοι το λάβαρο της  επανάστασης και της γενικευμένης αντίστασης, στους μπαχαλάκηδες και καταληψίες, με την ειδοποιός διαφορά  ότι την πληρώνει ακριβά η ίδια η κοινωνία, που σαφώς έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα από τις καταλήψεις  εγκαταλελειμμένων κτιρίων, που χρησιμοποιούνται και για την προστασία ευάλωτων ανθρώπων.

Το πιο σημαντικό όμως  είναι να ασχολούμαστε όλοι εμείς…με τα γεγονότα αυτά ώστε στο μέλλον να μην διανοηθούμε ούτε να «απεργήσουμε», η να διαδηλώσουμε για όλα αυτά τα μέτρα που περνάνε εν μέσω μιας νυχτής από την Βουλή, με τροπολογίες.   

Υποτίθεται πως, αυτά ευαγγελίζονταν με τον ερχομό τους στην εξουσία η ΝΔ. Το κράτος θα γινόταν πιο φιλικό για τους πολίτες, η αστυνομία θα εξαφάνιζε την εγκληματικότητα, η μεσαία τάξη θα ανακουφιζόταν με την αύξηση του κατώτατου μισθού και διατήρηση της 13ης σύνταξης, η ανεργία θα μειωνόταν,  η αγορά θα έβγαινε από τον λήθαργο, και η ανάπτυξη θα έβγαινε σαν ”τσουνάμι” από το υπουργείο του Αδωνη.

Και κάπως έτσι, οι περισσότεροι αφελείς που πίστεψαν στα λόγια τα μεγάλα του Κυριάκου Μητσοτάκη, περίμεναν να αλλάξει προς το καλύτερο. Αλλά τελικά το μόνο που διαπίστωσαν ότι  κράτος της Δεξιάς ήρθε για να μείνει με όποιο τρόπο μπορεί. 

Για την ακρίβεια, να βολέψει τα δικά της παιδιά, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν συγγενική σχέση με τα στελέχη του κόμματος.

Αυτό που κάποτε ήταν το παλαιοκομματικό κράτος ήρθε για αν εδραιωθεί  και τα «παλιά φρούτα», να μην απειλούνται από κανέναν. 

Όμως αυτή η τοξικότητα που βγάζει αυτή η κυβέρνηση με τις ενέργειες αυτές,  είναι από μόνη της  επικίνδυνη. Ο φόβος, που προσπαθεί να περάσει σε κάνει να σκέφτεσαι δυο και τρεις φορές ό,τι κι αν κάνεις, αναλογιζόμενος τις πιθανές συνέπειες. Ο συνδυασμός αυτών των δυο, της τοξικότητας και του φόβου, είναι ένα από τα επικίνδυνα «κοκτέιλ» που έχει φτιάξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη-Χρυσοχοϊδη.

 Και δυστυχώς, κυκλοφορεί πλέον στην κοινωνία, στις γειτονιές και σε όλους εμάς 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μελέτη: Νέες προκλητικές δηλώσεις για το ξέπλυμα Κασιδιάρη – «Έπρεπε να πω κάτι καλό… ήταν καλεσμένος» (video)

Ελεονώρα Μελέτη

Μελέτη: Νέες προκλητικές δηλώσεις για το ξέπλυμα Κασιδιάρη – «Έπρεπε να πω κάτι καλό… ήταν καλεσμένος» (video)

Μάλιστα η Ελεονώρα Μελέτη ανέφερε πως δεν... γνώριζε τι ήταν η Χρύση Αυγή

Ιερώνυμος: «Δεν θα μας πει ο Βελόπουλος τι θα κάνουμε ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός» (video)

Ιερώνυμος

Ιερώνυμος: «Δεν θα μας πει ο Βελόπουλος τι θα κάνουμε ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός» (video)

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε οργισμένο μήνυμα στην πολιτική τάξη της χώρας - Η ερώτηση των…

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

viasmos 10

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

Οι δύο μικρές μαθήτριες στην Ημαθία δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση ενώ έκαναν ιππασία σε σχολική εκδρομή

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

ιάσονας τροχαίο

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

Το δικαστήριο αυτή τη στιγμή έχει διακόψει για να αποφασίσει επί του ελαφρυντικού και να…

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

6084787 1

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

«Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών»,…