Newsroom

Newsroom

Τοπικές εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία:Η αρχή του τέλους για τη Μέρκελ;

Τοπικές εκλογές διεξάγονται την Κυριακή στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ένα βιομηχανικό κρατίδιο στην δυτική Γερμανία. Το εκλογικό αποτέλεσμα στο πολυπληθέστερο ομόσπονδο…

Τοπικές εκλογές διεξάγονται την Κυριακή στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ένα βιομηχανικό κρατίδιο στην δυτική Γερμανία. Το εκλογικό αποτέλεσμα στο πολυπληθέστερο ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας σύμφωνα με τους αναλυτές, επηρεάζει τις πολιτικές ισορροπίες σε εθνικό επίπεδο και ως εκ τούτου θα είναι προάγγελος για τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2013.

Τα πρώτα έξιτ πολ αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα στις 19:00 ώρα Ελλάδας κι αναμένεται να αναδείξουν κυρίαρχη τη Χανελόρε Κραφτ των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) επί του αντιπάλου της των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του Νόρμπερτ Ρέτγκεν, υπουργού Περιβάλλοντος της Μέρκελ. Ο Ρέτγκεν μετέτρεψε την ψηφοφορία σε άτυπο δημοψήφισμα για τις πολιτικές της Μέρκελ σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ΕΕ. «Οι εκλογές την Κυριακή χρησιμεύουν επίσης για να δώσουμε επιτέλους πλήρη υποστήριξη στην καγκελάριό μας από το Ντίσελντορφ στις πολιτικές της σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Μέρκελ στην τελευταία του προεκλογική συγκέντρωση.

Πάντως, η Χανελόφε Κραφτ που συνεργάζεται με τους Πράσινους, φαίνεται να κερδίζει ψηφοφόρους υποσχόμενη μια μείωση του χρέους ύψους 180 δισ. ευρώ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας κι αποκρούοντας τις καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης από την CDU.
Η τελευταία δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, έδινε στο SPD και την Κραφτ 38% των προθέσεων ψήφου και στους Πράσινους 11%, σχεδόν την απόλυτη πλειοψηφία. Για την CDU και τον Ρέντγκεν,η πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει το ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό του στο κρατίδιο, 33%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), λαμβάνουν το 5%.
Σημειωτέον, το 2010, το SPD είχε χάσει με μικρή διαφορά από την CDU στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Σε περίπτωση ήττας του συντηρητικού συνασπισμού της καγκελαρίου της Γερμανίας, θα είναι ένδειξη αποδοκιμασίας της πολιτικής λιτότητας της Άνγκελα Μέρκελ, πράγμα που θα πυροδοτήσει αντιδράσεις στη χώρα αλλά και σε όλη την Ευρώπη.


Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…