Newsroom

Newsroom

Τον καθαίρεσε… ο Ερντογάν από Δήμαρχο

Η υπερβολικές δηλώσεις του Δημάρχου της Αγκυρας στο Twitter, οδήγησαν τον Τούρκο πρόεδρο να τον ωθήσει σε παραίτηση.

59f59d341dc524311c8b45be

Μετά από 23 χρόνια θητείας ως δήμαρχος της Άγκυρας υπέβαλε χθες την παραίτησή του ο Μελίχ Γκιοκτσέκ και αιτιολογώντας είπε ότι το έκανε, μετά από «εντολή» Ερντογάν, ο οποίος με το βλέμμα στις εκλογές του 2019, επιδιώκει να ανανεώσει τους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.

«Αποχωρώ από την θέση του δημάρχου έπειτα από εντολή του ηγέτη μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», σημείωσε ο 68χρονος, σε ομιλία που προβλήθηκε στα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο Γκιοκτσέκ είχε ανακοινώσει από την περασμένη Δευτέρα ότι θα παραιτηθεί.

«Συμμορφώθηκα με την εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όχι επειδή δεν πιστεύω ότι θα είχα επιτυχία, ούτε διότι πιστεύω ότι έχω κουραστεί (…) μονάχα επειδή πιστεύω ότι ο (Ερντογάν) μπορεί να καταστήσει την χώρα μας ηγέτιδα δύναμη», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Γκιοκτσέκ, ο οποίος εξελέγη με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), επέμεινε στο γεγονός ότι έδρασε με γνώμονα το συμφέρον της Τουρκίας. Ο διάδοχός του δεν έχει προς το παρόν ανακοινωθεί.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επιδιώκει να ανανεώσει τα πρόσωπα στους κόλπους του AKP πριν από το 2019, μια αποφασιστικής σημασίας χρονιά για τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού της χώρας, καθώς έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν δημοτικές εκλογές τον Μάρτιο, και κατόπιν βουλευτικές και προεδρικές εκλογές το Νοέμβριο.

Ο Μελίχ Γκιοκτσέκ είναι ευρέως γνωστός για τις υπερβολικές δηλώσεις του στο Twitter, όπου τον ακολουθούν 4 εκατομμύρια χρήστες. Ενδεικτικά, είχε υποστηρίξει ότι ξένες δυνάμεις έχουν ενδεχομένως αποκτήσει πρόσβαση σε καινοτόμες τεχνολογίες, προκειμένου να προκαλέσουν εσκεμμένα σεισμικές δονήσεις με στόχο να πλήξουν την τουρκική οικονομία.

Φλέσσα: Επιμένει στη δήλωση για τα Τέμπη – «Όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά, δεν φταίει καμία κυβέρνηση» (video)

5299770

Φλέσσα: Επιμένει στη δήλωση για τα Τέμπη – «Όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά, δεν φταίει καμία κυβέρνηση» (video)

«Παραποιούνται οι δηλώσεις μου», δηλώνει η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυ Φλέσσα

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών η ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη – Πρωταγωνιστούσε στον «Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού»

Αστεριάδου

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών η ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη – Πρωταγωνιστούσε στον «Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού»

«Καλό ταξίδι Ιφιγένεια», έγραψε σε ανάρτησή του ο γνωστός σκηνοθέτης, Γιάννης Κακλέας