Newsroom

Newsroom

"Tomorrow": Η νέα παραγωγή της Hellenic Dance Company έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με τη βεβαιότητα ότι « η πιο όμορφη μέρα μπορεί να είναι μόνο η αυριανή», η ομάδα χορού Hellenic Dance Company, που γεννήθηκε και ζει στους κόλπους της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), παραδίδει για δέκατη έκτη συναπτή χρονιά ένα σπονδυλωτό χορευτικό θέαμα, «δεμένο», φέτος γύρω από το μότο «το αύριο αρχίζει σήμερα».

582db0271dc524141b8b4a6d

Η παράσταση «Tomorrow», με την οποία εγκαινιάζεται και η νέα σταθερή συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την ΚΣΟΤ, θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου από τις 2 έως τις 5 Δεκεμβρίου (στις 20.00).

Η φετινή παραγωγή επιδιώκει να φέρει το κοινό κοντά στη σκέψη πέντε χορογράφων της διεθνούς παραγωγής μέσα από ισάριθμα κομμάτια που δημιουργήθηκαν ή παραχωρήθηκαν από το ρεπερτόριο τους για την παράσταση της Hellenic Dance Company. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει τα έργα «Vertical Road» του Άκραμ Καν, «Steps in the street» της Μάρθας Γκράχαμ, «Special Gala» του Tόνο Λάχκυ, «Fa?ade» του Αντώνη Φωνιαδάκη και «Tomorrow» της Γιάσμιν Βάρντιμον από το οποίο είναι εμπνευσμένος και ο τίτλος της παράστασης.

Σύμφωνα με το δημιουργικό σκεπτικό της καλλιτεχνικής διευθύντριας της ομάδας, Παυλίνας Βερέμη, «κοινός τόπος σε όλα τα κομμάτια είναι -άμεσα ή έμμεσα- το forward thinking που οφείλει να διατρέχει τόσο την καλλιτεχνική δημιουργία όσο και τη ζωή του καθενός».

Ειδικότερα, στο «Vertical Road», το οποίο ο δημιουργός του παραχωρεί ευγενικά στην ομάδα για δεύτερη φορά, ο Άκραμ Καν παραδίδει μια μικρή πραγματεία για την έννοια του χρόνου. Κόντρα στη μη γόνιμη ταχύτητα της εποχής μας, επικεντρώνεται στην αξία της εκπνοής που κινείται μεν προς τα έξω και εμπρός, αλλά αργά και σταθερά.

Στον αντίποδα αυτής της ιδέας, ο Αντώνης Φωνιαδάκης δείχνει ν? αγαπά την ταχύτητα ως μέγεθος που σωματοποιεί την ενέργεια των χορευτών του. Δημιουργεί για την ομάδα το «Fa?ade», ένα καθαρόαιμο χορευτικό έργο στο οποίο η κίνηση δεν σταματά ποτέ.

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (Ζώνη Β΄), 15 ευρώ (Ζώνη Α΄)

Ειδικές τιμές: 4 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 6 ευρώ (65+, πολύτεκνοι).

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…