Newsroom

Newsroom

Τολμηρή εντολή Τέντε για αυτόφωρη σύλληψη βουλευτών

Την σύλληψη των βουλευτών για αυτόφωρα κακουργήματα και την αναγκαιότητα αποτροπής τους από την τέλεση πλημμεληματικών αδικημάτων ορίζει με εγκύκλιο…

Την σύλληψη των βουλευτών για αυτόφωρα κακουργήματα και την αναγκαιότητα αποτροπής τους από την τέλεση πλημμεληματικών αδικημάτων ορίζει με εγκύκλιο που απέστειλε στις Εισαγγελίες αλλα και τα αστυνομικά τμήματα της χώρας ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες.

Με αφορμή τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε βάρος αλλοδαπών μικροπωλητών, η Εισαγγελία του Αρειου Πάγου επισημαίνει ότι σε περίπτωση που «κάποιος από τους συμμέτοχος είναι βουλευτής επί μεν κακουργηματικών αυτόφωρων πράξεων να προβαίνουν στη σύλληψη αυτού, επί των λοιπών δε πράξεων να ενεργούν οποιαδήποτε ανακριτική πράξη είναι αναγκαία για την βεβαίωση του εγκλήματος, εξαιρουμένων μόνο των ανακριτικών πράξεων που θίγουν το πρόσωπο του τελευταίου».

Ο εισαγγελέας του Άρειου Πάγου απευθύνεται και στις αστυνομικές αρχές και ξεκαθαρίζει ότι έχουν την δυνατότητα να παρεμποδίζουν τους βουλευτές που τελούν αξιόποινες πράξεις. “Είναι αυτονόητο ότι η κατα τα ανωτέρω οριοθέτηση της μεταχείρισης των βουλευτών, αφορά τους βουλευτές οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος και για οποιαδήποτε αξιόποινη συμπεριφορά”.

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο εδώ.



Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.