Το χρονικό της επίθεσης (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξτρεμιστές έπεσαν με ένα φορτηγάκι πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και κατόπιν μαχαίρωσαν θαμώνες σε παμπ και εστιατόρια της κοντινής αγοράς Μπόροου το βράδυ του Σαββάτου.

593402251dc52474258b45c4

Λίγες μέρες έχουν περάσει από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ (σ.σ  22 ανθρώποι νεκροί), και η Βρετανία ξαναζεί τον εφιάλτη της τρομοκρατίας. Συγκεκριμένα, τρεις δράστες που επέβαιναν σε λευκό κλειστό φορτηγάκι που κινείτο με περίπου 80 χιλιόμετρα την ώρα έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου. 

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο και τους χτύπησε.Οι τρεις δράστες, οπλισμένοι με μαχαίρια, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και επιτέθηκαν σε ανθρώπους στην κοντινή αγορά Μπόροου, στη νότια πλευρά του Τάμεση. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι δράστες μαχαίρωσαν ανθρώπους στον δρόμο, μέσα σε παμπ και σε εστιατόρια.

Στην συνέχεια, οι αστυνομικοί που αντέδρασαν πολύ γρήγορα ήλθαν αντιμέτωποι με τους τρεις τρομοκράτες, τους οποίους πυροβόλησαν και σκότωσαν στο Μπόροου Μάρκετ.

«Οι ύποπτοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς που τους πυροβόλησαν μέσα σε οκτώ λεπτά από την πρώτη κλήση. Οι ύποπτοι φορούσαν γιλέκα που έμοιαζαν να περιέχουν εκρηκτικά, αλλά αργότερα αποδείχθηκε πως ήσαν ψεύτικα», πρόσθεσε ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας του Λονδίνου.

Οι άνδρες είχαν ζωστεί με κυλινδρικού σχήματος αντικείμενα, που έμοιαζαν με μεταλλικά κουτάκια. Το πτώμα του ενός εικονίζεται σε φωτογραφικό υλικό, στο έδαφος, έξω από την παμπ. Άλλος ένας άνδρας, που φέρεται να ήταν ο δεύτερος δράστης, εικονίζεται πεσμένος στο έδαφος σε μικρή απόσταση.

Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ευθύνεται για την επίθεση. Ωστόσο το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έστειλε νωρίτερα χθες Σάββατο ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, καλώντας τους οπαδούς του να εξαπολύσουν επιθέσεις με φορτηγά, μαχαίρια και κάθε είδους όπλο εναντίον των «Σταυροφόρων» κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Η αστυνομία έκανε 12 συλλήψεις στο ανατολικό Λονδίνο

«Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνέλαβαν σήμερα το πρωί 12 ανθρώπους στο Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου σε σχέση με τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στη Γέφυρα του Λονδίνου και την περιοχή Μπόροου Μάρκετ. Οι έρευνες συνεχίζονται σε διευθύνσεις στο Μπάρκινγκ», αναφέρει η δήλωση από τις αστυνομικές αρχές.

Να τονίσουμε ότι η επίθεση έγινε πέντε ημέρες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία, την 8η Ιουνίου.








Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…