Newsroom

Newsroom

Το πάγωμα της διαπραγμάτευσης και ο ρόλος "κλειδί"… της τηλεπωλήτριας χαλιών Μοιραράκη (BINTEO)

Από κανάλι σε κανάλι και δήλωση σε δήλωση βρίσκεται από την Κυριακή η γνωστή τηλεπωλήτρια χαλιών Δέσποινα Μοιραράκη. Αφορμή το «τετ - α - τετ» της με τον Τσακαλώτο και τον Σταθάκη στο Hilton.

570cea9f1dc524a9748b46ec

Σε… κρυφό χαρτί της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές τείνει να εξελιχθεί η Δέσποινα Μοιραράκη. Σύμφωνα με το Βηματοδότη της Κυριακής, η Δέσποινα Μοιραράκη συνάντησε πρόσωπο με πρόσωπο τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη στο Hilton όπου η ίδια είχε «παζάρι» χαλιών. Μάλιστα, ήπιε καφέ και με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου.

«Τελειώνετε επιτέλους με τις διαπραγματεύσεις, μας σπάσατε τα νεύρα», τους φώναξε, ανέφερε το δημοσίευμα ενώ συμπλήρωνε πως οι δυο υπουργοί κοντοστάθηκαν, αλλά δεν άνοιξαν μαζί της συζήτηση.

Συμβουλές από τη «γκουρού» των διαπραγματεύσεων

Η Δέσποινα Μοιραράκη, μετά το δημοσίευμα, θέλησε να ξεκαθαρίσει τα όσα «παίχτηκαν» εκείνο το απόγευμα στο Hilton. Έβγαλε Δελτίο Τύπου και διευκρίνιζε πως αυτό που είπε σε Τσακαλώτο και Σταθάκη ήταν το εξής: «Τελειώνετε επιτέλους με τις διαπραγματεύσεις γιατί έχει ναυαγήσει το εμπόριο».

Μάλιστα, υπογράμμιζε ότι ουδέποτε είπε «Μας σπάσατε τα νεύρα».

Προκειμένου όμως να ξεκαθαρίσει ακόμα περισσότερο το «ομιχλώδες» τοπίο αλλά και να παίξει το «ρόλο κλειδί» στις διαπραγματεύσεις, έκανε την εμφάνισή της στο… MEGA και συγκεκριμένα στην πρωινή εκπομπή Οικονομέα και Καμπουράκη.

Οι παρουσιαστές την υποδέχτηκαν κάνοντας μια εισαγωγή στην οποία ανέφεραν ότι η Μοιραράκη έγινε μέρος της διαπραγμάτευσης. Σαφώς και εάν είσαι στο Hilton και διοργανώνεις έκθεση χαλιών, δεις τους υπουργούς αλλά πιείς στον ίδιο χώρο και καφέ με εκπρόσωπο του ΔΝΤ, γίνεσαι αυτόματα «μέρος της διαπραγμάτευσης».

Όταν τους είδε, δήλωσε η «σκληρή επιχειρηματίας», αφού τους καλησπέρισε είπε: «Τελειώστε επιτέλους σας παρακαλώ γιατί έχει ναυαγήσει το εμπόριο και όταν ναυαγεί το εμπόριο ναυαγεί η χώρα». Με αυτόν τον τρόπο, όπως δήλωσε στο MEGA, εξέφρασε τον «παλμό του εμπορίου της ελληνικής αγοράς».

Οι δυο υπουργοί όμως δεν της απάντησαν κάτι. «Καλά», είπε ο Οικονομένας, «δεν σου απάντησαν τίποτα;». «Μήπως δεν σε κατάλαβαν;», συμπλήρωσε ο Καμπουράκης.

Αφού γέλασε, πήρε ύφος σαράντα καρδιναλίων και είπε: «Σε παρακαλώ πολύ, αν μη τι άλλο, δεν περνάω πουθενά απαρατήρητή». Βέβαια, οι παρουσιαστές φάνηκαν να ειρωνεύονται την Μοιραράκη. «Είναι απογοητευτικό που δεν μπόρεσες να επιβληθείς», της είπαν.

Το ενδιαφέρον σημείο της κουβέντας όμως δεν είναι αυτό. Έρχεται παρακάτω και ειδικά στο μέρος το οποίο δηλώνει ότι είναι «χρόνια εμπόρισσα» και γνωρίζει από διαπραγματεύσεις δίνοντας μάλιστα «συμβουλές» στην κυβέρνηση.

«Το κράτος ξέρετε τι είναι; Το κράτος είναι η επιχείρηση. Και η κυβέρνηση τι είναι; Ο επιχειρηματίας. Τι κάνει ο επιχειρηματίας; Με τις καλές του κινήσεις ανεβάζει την επιχείρηση του ή την ανεβάζει. Τι κάνω εγώ στις διαπραγματεύσεις μου; Ο χρόνος στο εμπόριο λέμε εμείς είναι χρήμα», είπε η έμπορος χαλιών.

«Όταν πάω εγώ και αγοράζω στην Ινδία και στο Πακιστάν…» ξεκίνησε να λέει πριν τη διακόψει ο Καμπουράκης.

«Πας και ψωνίζει από τους κακόμοιρους, δεν έχεις ευρωπαίους να αντιμετωπίσεις», είπε για να τον συμπληρώσει ο Οικονομέας: «Πας και ψωνίζεις από τα παιδάκια που τα κάνουν , είναι ανήλικα».

«Άσε τα παιδάκια, άσε τα παιδάκια, Δεν τα κάνουν έτσι», απάντησε η Μοιραράκη επισημαίνοντας πως στη «διαπραγμάτευση έχει σημασία η ψυχολογία».

Κάτι μας λέει πως την έφεραν στο MEGA για τα … νούμερα.