Την πτώχευση του δήμου Μαραθώνα ανακοίνωσε ο Ψινάκης

Την πτώχευση του δήμου Μαραθώνα ανακοίνωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του, Ηλίας Ψινάκης. Όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε σε τηλεοπτικά κανάλια που κάλεσε…

Την πτώχευση του δήμου Μαραθώνα ανακοίνωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του, Ηλίας Ψινάκης. Όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε σε τηλεοπτικά κανάλια που κάλεσε σήμερα το βράδυ, «στον δήμο δεν υπάρχει φράγκο. Ούτε καν για να πληρωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων».

«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο δήμος βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Γι’ αυτό η δημοτική αρχή, προανήγγειλε, θα ξεκινήσει εκστρατεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με τον τίτλο «Save Marathon», για να σωθεί η πόλη.

Όπως επισήμανε, ο δήμος χρωστά 12.700.000 ευρώ σε προμήθειες, δάνεια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ που θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του χρόνου. Κι αυτό τη στιγμή που στα ταμεία του δήμου, όπως τόνισε, υπάρχουν μόλις 70.000 ευρώ.

Σε ερώτηση για το μέλλον των εργαζομένων στο Δήμο, καθώς πτώχευση σημαίνει και παύση πληρωμών, είπε ότι «δεν πρόκειται να τους αφήσω έτσι, έχω εναλλακτική λύση, υπάρχει plan B΄», αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Κατήγγειλε απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών σε φίλους και συγγενείς ατόμων της προηγούμενης δημοτικής αρχής και υποστήριξε ότι υπήρξε μεθοδευμένη αποδόμηση του δήμου με μετατάξεις προσωπικού, ώστε να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα και να σκάσει η βόμβα στα χέρια του. Παρών στις ανακοινώσεις του δημάρχου ήταν και ο νομικός του σύμβουλος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα, Φώτης Δεληβοριάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο κατήγγειλε ότι δεν έχει τηρηθεί καμία νόμιμη διαδικασία για την ανακοίνωση πτώχευσης του δήμου από τον δήμαρχο, Ηλία Ψινάκη.

Ο κ. Δεληβοριάς επισήμανε ότι οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι και παρατάξεις φιμώθηκαν καθώς ο δήμαρχος του Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, συνεδρίαζε με τους συμβούλους του και το νομικό του σύμβουλο, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, κεκλεισμένων των θυρών, παίρνοντας καταστροφικές αποφάσεις που μπορεί να γίνουν προπομπός και για άλλους δήμους, αφήνοντας την τοπική αυτοδιοίκηση ένα πουκάμισο αδειανό.

 

Πόσο ενδιαφέρονται οι πολίτες για τις ευρωεκλογές; Και όμως πολύ! – Τι δείχνει το Ευρωβαρόμετρο

Πόσο ενδιαφέρονται οι πολίτες για τις ευρωεκλογές; Και όμως πολύ! – Τι δείχνει το Ευρωβαρόμετρο

Πόσοι θα πήγαιναν να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές - Πώς αξιολογούν οι πολίτες της Ευρώπη;

Ναύπλιο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ιερέας που έστειλε το χυδαίο βίντεο στον 12χρονο

Ναύπλιο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ιερέας που έστειλε το χυδαίο βίντεο στον 12χρονο

Αφέθηκε ελεύθερος έως τις 16/6, οπότε και θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης, αφέθηκε ο…