Newsroom

Newsroom

Την παραίτηση της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου ζητάει ο Αναστασιάδης

Θέση στο θέμα της αίτησης των κομμάτων της Κύπρου να απομακρυνθεί από τη θέση της, η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας…

1 536

Θέση στο θέμα της αίτησης των κομμάτων της Κύπρου να απομακρυνθεί από τη θέση της, η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, πήρε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος φέρεται να έχει κάνει επαφές με τον κ Ντράγκι, προκειμένου να ξεκινήσει η απομάκρυνσή της.

Το αίτημα αυτό των κομμάτων, ήρθε ύστερα από τις τεράστιες αντιδράσεις που προκάλεσε στη Κύπρο η λίστα 29 βουλευτών, που εμφάνισε σύμφωνα με το SIGMALIVE, στην επιτροπή Θεσμών της Βουλής της Κύπρου η διοικήτρια της Κεντρική Τράπεζας της Κύπρου Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Σε αυτή εμφανίζονται οι βουλευτές να οφείλουν διάφορα ποσά στην Τράπεζα Κύπρου, κάτι το οποίο οι ίδιοι καταγγέλουν ως ψευδές τονίζοντας πως τα ποσά αυτά δεν αφορούν τους ίδιους, αλλά ποσά που έχουν να κάνουν με κομματικά ΜΜΕ και τα κόμματα.

Η Γιωρκάτζη ως διοικήτρια της Τράπεζας κατηγορείται από τα κόμματα και την διαχειρίστρια της Λαικής πως οι κινήσεις της βλάπτουν το θέμα της Κύπρου και την αντιπαράθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Ανδρέα Βγενόπουλο ο οποίος θεωρείται ως υπεύθυνος για την κατάρρευση της  Κύπρου.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά της Άντρης Αντωνιάδη, παραιτηθείσας διαχειρίστριας της Λαϊκής, στην κα Χρυστάλλα Γιωρκάτζη ως διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως: “Από τον περασμένο Μάιο (σ.σ. αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων Διοικητή της ΚΤΚ από την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη) σημειώθηκαν πολλά ανεξήγητα γεγονότα. Ανώμαλες καθυστερήσεις από την πλευρά της Αρχής Εξυγίανσης για την παροχή σε μένα της απαραίτητης έγκρισης για να προχωρήσω με σημαντικά νομικά μέτρα, έχουν βάλει αυτή την υπόθεση σε πραγματικό κίνδυνο”.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως η κυρία Γιωρκάτζη είναι σύζυγος του δικηγόρου του Βγενόπουλου στην Κύπρο, στου οποίου το γραφείο εργάζεται και η κόρη της. Η σχέση αυτή παρουσιάζει ασυμβίβαστο με τη θέση της ενώ έχει δώσει τροφή για πολλά σχόλια σε σχέση με προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών Βγενόποουλου και ενέργειες που είναι σε αντίθεση με το ρόλο της ως επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας στην Κύπρο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε προς τους δημοσιογράφους: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με θλίψη διαπιστώνει ότι ο θεσμός της Κεντρικής Τράπεζας και η προς αυτόν εμπιστοσύνη έχει σοβαρότατα τρωθεί.
Βασικός λόγος αποτέλεσε δυστυχώς το εγειρόμενο θέμα σύγκρουσης συμφερόντων της κας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη το οποίο αν έφερνε εις γνώση του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα προέβαινε στο διορισμό της ως Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας.
Μια σύγκρουση συμφερόντων, η οποία με βάση το αναθεωρημένο συμβόλαιο της κας Γιωρκάτζη απαγορεύεται ρητά και προκύπτει από το γεγονός ότι ο σύζυγός της κας Γιωρκάτζη ήταν και παραμένει ο δικηγόρος του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου.
Μετά τα πιο πάνω, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει άλλη από την επιλογή παρά να ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας να εξετάσει τα δεδομένα για να ενεργοποιήσει τις συνταγματικές πρόνοιες για απομάκρυνση της κας Γιωρκάτζη από τη θέση της.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε ήδη σχετικώς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής  Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι».

Η κα Γιωρκάτζη πάντως συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Κύπρου. Μετά την συνάντηση δήλωσε πως για την ίδια το θέμα θεωρείται λήξαν. Θα συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντα της απροσωπόληπτα και αντικειμενικά.και πως είχε: “μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον οποίο εξήγησα ότι δεν έχουμε καμία ένσταση ως Αρχή Εξυγίανσης να μεταφερθούν τα περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής Τράπεζας στους πιστωτές της αφού εξευρεθεί εκείνος ο κατάλληλος και εφικτός νομικός τρόπος ώστε να μην μειωθεί η αξία των περιουσιακών στοιχείων”.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…