Την άκρη του νήματος ψάχνουν οι αρχές για σχέσεις του πρώην στελέχους από τους «Πυρήνες» με τη Greek Mafia

Χθες οδηγήθηκε στη φυλακή το πρώην μέλος της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς”, στο οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 25 μηνών χωρίς αναστολή για παράβαση του νόμου περί όπλων και κατοχή ναρκωτικών. Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στις φυλακές να εκτίσει το σύνολο της ποινής του.

οπκε

Την άκρη του νήματος στις σχέσεις του πρώην στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» με καταδικασμένους ποινικούς και τη Greek Mafia ψάχνουν οι αρχές.

Διαβάστε επίσηςΣτη φυλακή το πρώην μέλος των «Πυρήνων» – Ελεύθεροι οι ΟΥΚαδες – Τι υποστήριξαν για την Greek Mafia

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει το χτύπημα που φέρεται να  ετοίμαζε το κορυφαίο στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς», που συνελήφθη μαζί με άλλα τέσσερα άτομα την Παρασκευή. Αυτό προκύπτει προς ώρας,  από τα «εκρηκτικά» ευρήματα που εντοπίστηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων και οδηγούν τις Αρχές στην εκτίμηση ότι ίσως οι τέσσερις συλληφθέντες ότι ίσως σχεδίαζαν κάποιο ισχυρό χτύπημα. Ωστόσο, κανείς δε μπορεί να βεβαιώσει εάν τελικά απετράπη ή όχι κάποιο «χτύπημα».

Πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι μέσω καταγγελίας ήρθε πληροφορία πριν από περίπου δέκα ημέρες, ανέφεραν ότι πρώην τρομοκράτης θα προμηθευόταν εκρηκτικά από ΟΥΚάδες του Πολεμικού Ναυτικού. Δεν υπήρχαν στοιχεία για το πότε θα γινόταν η παράδοση με τις αρχές να στήνουν την επιχείρηση με σκοπό να προλάβουν την επίθεση που φέρεται να σχεδίαζε.

.

Την ίδια στιγμή οι αρχές προσπαθούν να μάθουν τις σχέσεις του πρώην στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης με καταδικασμένους ποινικούς και τη Greek Mafia.

Μετά την αποφυλάκισή του το 2019 είχε αποσυρθεί από το αντάρτικο πόλης, όπως σημείωναν αστυνομικές πηγές, οι οποίες τον εμφάνιζαν να έχει σχέσεις με πρόσωπα που είχαν απασχολήσει όχι την Αντιτρομοκρατική αλλά υπηρεσίες που ασχολούνται με το οργανωμένο έγκλημα. Μάλιστα, φερόταν να έχει αναπτύξει σχέσεις με άντρα που δολοφονήθηκε στον Πειραιά από επαγγελματίες εκτελεστές. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μετά την τότε δολοφονία ο πρώην τρομοκράτης είχε θορυβηθεί και φοβόταν ότι μπορεί να γίνει και ο ίδιος στόχος ενόπλων. Στην κατοχή του, εκτός από το όπλο με τις σφαίρες, βρέθηκε και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο ίδιος πάντως κατά την σύλληψη του δεν προέβαλε καμία απολύτως αντίσταση, ενώ δεν είπε τίποτα στους αστυνομικούς, καθώς φέρεται να «επέλεξε να κρατήσει το στόμα του κλειστό» και ό,τι ήταν να πει θα το πει στη Δικαιοσύνη.

Ελεύθεροι οι δύο ΟΥΚάδες

Μαζί με τον 45χρονο συνελήφθησαν άλλοι τρεις και ανάμεσά τους δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού που παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες και θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.

Και οι δύο είναι γνώριμοι των Αρχών. Ειδικότερα ο ένας είχε συλληφθεί το 2012, όταν με την μοτοσικλέτα του παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά μια μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της, εγκαταλείποντάς τα θύματά του. Συνελήφθη ξανά το 2013, καθώς σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε να έχει στην κατοχή του 14 γραμμάρια κοκαΐνης και φιαλίδιο με ενέσιμη τεστοστερόνη.

Ο δεύτερος είχε συλληφθεί το 2014 στην Καλαμάτα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εξωσχολικού αθλητισμού, καθώς είχε βρεθεί να κατέχει εκτοξευτήρα φωτοβολίδων και πυροβόλων φωτοβολίδων τύπου στυλό. Το 2020 σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για επικίνδυνη σωματική βλάβη και το 2023 συνελήφθη γιατί οδηγούσε χωρίς δίπλωμα.

Μάλιστα,  η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ ξεκαθάρισε ότι μέχρι στιγμής «η έρευνα της αστυνομίας έχει δείξει ότι δεν συνδέονται μεταξύ τους οι 4 συλληφθέντες».

«Δεν συνδέθηκαν οι άνθρωποι μεταξύ τους στην δικογραφία που σχηματίστηκε. Συνελήφθησαν για αυτά που κατείχαν» είπε χαρακτηριστικά.

 

«Άνθρακες» η δικογραφία, λέει ο συνήγορός τους

Σε δήλωσή του ο συνήγορος των δυο κατηγορουμένων ανέφερε: «Μια «πολυδιαφημισμένη δικογραφία» ακόμη αποδείχθηκε «άνθρακες», καθώς αμφότεροι οι εντολείς μου μάχιμα στελέχη της πλέον επίλεκτης μονάδας του Ελληνικού Ναυτικού αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν. Ως εκ τούτου όλα τα σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν «συνεργασίας» ποινικών – τρομοκρατών «επικείμενου μεγάλου χτυπήματος, κ.λπ.» αποτελούν φαντασιοπληξίες και κακά σενάρια αποτυχημένων σκηνοθετών. Ευτυχώς, που λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν αφήνουν τους αποτυχημένους σκηνοθέτες να υπαγορεύουν τις αποφάσεις τους».

 

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

5732019

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον…

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

βιασμος 2

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

«Η δικαιοσύνη έδωσε μια ομόφωνη και πολύχρονη καταδίκη σε έναν επικίνδυνο άνθρωπο, πράγμα που μας…

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Άνθρωπο της ΝΔ έδειξε ο Θεοδωρόπουλος – Εκτεθειμένο το Μαξίμου

misel

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Άνθρωπο της ΝΔ έδειξε ο Θεοδωρόπουλος – Εκτεθειμένο το Μαξίμου

Σημειώνεται, ότι το στέλεχος που υπέδειξε ο Θεοδωρόπουλος, διαφοροποιείται από τις αρχικές διαρροές του Μεγάρου…

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: «Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο» (Video)

kraounakis kasselakis 987 new

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: «Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο» (Video)

Ο γνωστός συνθέτης έκλεισε τη βραδιά λέγοντας μεταξύ άλλων «ευχαριστούμε Στέφανε, Τάιλερ σ’αγαπώ».