Newsroom

Newsroom

Τι θα γίνουν τα 30 εκατ. ευρώ που κέρδισε η Charlie Hebdo

Την απόφαση να ζητήσουν ένα καθεστώς «υπαλλήλων - μετόχων με κοινό ποσοστό» από τη διεύθυνση της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, η οποία δέχτηκε την πρωτόγνωρη και άκρως σκληρή δολοφονική επίθεση ισλαμιστών, έλαβαν έντεκα υπάλληλοί της, έπειτα από το κεφάλαιο των 30 εκατομμυρίων ευρώ που κέρδισε το φύλλο που ακολούθησε την επίθεση.

charlie hebdo

Την απόφαση να ζητήσουν ένα καθεστώς «υπαλλήλων – μετόχων με κοινό ποσοστό» από τη διεύθυνση της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, η οποία δέχτηκε την πρωτόγνωρη και άκρως σκληρή δολοφονική επίθεση ισλαμιστών, έλαβαν έντεκα υπάλληλοί της, έπειτα από το κεφάλαιο των 30 εκατομμυρίων ευρώ που κέρδισε το φύλλο που ακολούθησε την επίθεση.

«Ο Λοράν Λεζέρ, δημοσιογράφος της εφημερίδας, ανακοίνωσε την Τετάρτη σε σύσκεψη της σύνταξης ότι δημιούργησε μια συλλογικότητα για τη διαπραγμάτευση της ίσης κατανομής του κεφαλαίου της Charlie Hebdo», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκ των νομικών εκπροσώπων της εφημερίδας.

Η συλλογικότητα συνενώνει 11 συνεργάτες, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο κ. Λεζέρ, ο ιατρός εκτάκτων περιστατικών Πατρίκ Πελού και ο σκιτσογράφος Λουζ.

Τις μετοχές της Charlie Hebdo ελέγχουν σήμερα σε ποσοστό 40% οι γονείς του δολοφονηθέντος διευθυντή της, Σαρμπ, σε ποσοστό 40% ο σκιτσογράφος Ρις, νέος διευθυντής του φύλλου και σε ποσοστό 20% ο Ερίκ Πορτό, γενικός διευθυντής της εταιρείας.

Ο νομικός εκπρόσωπος της Charlie Hebdo τόνισε ότι η διεύθυνση της εφημερίδας νιώθει «ιδιαίτερα απογοητευμένη» από αυτή την πρωτοβουλία, καθώς το τελευταίο το οποίο είχε στο μυαλό της ήταν το ζήτημα της μετοχικής σύνθεσης.

«Όλα αυτά τα χρήματα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Αυτό θυμίζει τις κηδείες όπου ο κόσμος τσακώνεται για τα κοσμήματα της γιαγιάς πριν εκείνη θαφτεί στο χώμα», ανέφερε ο δικηγόρος.

«Για την ώρα, δεν έχουμε δεσμευτεί σε συγκεκριμένες δράσεις. Δεν έχουμε τίποτε με τη σημερινή διεύθυνση, καμία διαμάχη με οποιονδήποτε, αλλά, σε σχέση με αυτό που συνέβη, οι υπάλληλοι θέλουν πλέον να είναι μέτοχοι της επιχείρησης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πατρίκ Πελού.

Στις 7 Ιανουαρίου, ισλαμιστές ένοπλοι της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο εισέβαλαν στα γραφεία της Charlie Hebdo, άνοιξαν πυρ και σκότωσαν 12 εργαζόμενους, εκ των οποίων πέντε ήταν οι βασικοί της σκιτσογράφοι Σαρμπ (διευθυντής), Καμπί, Ονορέ, Τινιούς και Βολίνσκι.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…