Newsroom

Newsroom

Τη Δευτέρα ανακοινώνονται οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος τη Δευτέρα μπαίνει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, οπότε και θα ανακοινωθούν οι…

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος τη Δευτέρα μπαίνει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, οπότε και θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η βάση σε πολλά ΑΕΙ θα ξεπεράσει τα 18000 μόρια ενώ βασικό κριτήριο των υποψηφίων στην επιλογή σχολής είναι η επαγγελματική εξασφάλιση και η παραμονή στον τόπο διαμονής.

Σύμφωνα με το “Έθνος” οι υποψήφιοι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στη Νομική σε Αθήνα (19.000 μόρια) Θεσσαλονίκη (18.700) όπως και στο Παιδαγωγικό Αθήνας (17.900-18.100) και Θεσσαλονίκης (17.820-18.020).

Πτώση παρουσιάζουν τα Πολυτεχνικά Τμήματα σε όλη τη χώρα ενώ ακόμη μεγαλύτερη πτώση αναμένεται να είναι στα τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας.

Οι βάσεις στις ιατρικές και οικονομικές σχολές αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρσι και άνοδος μέχρι 1000 μόρια σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.