Τι απαντά ο Μιχάλης Σάλλας για τη νέα δίωξη που του ασκήθηκε

Έκπληκτος εμφανίζεται ο Μιχάλης Σάλλας για μια ακόμη φορά μετά την αποκάλυψη της νέας δίωξης σε βαθμό κακουργήματος η οποία ασκήθηκε σε βάρος του ίδιου, του Γιώργου Προβόπουλου, του Θεόδωρου Πανταλάκη και άλλων.

NewsRoom 20/04/2017 | 19:55

Σε λακωνική δήλωσή του ο πρώην ισχυρός άνδρας της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρει: «πληροφορούμαι και πάλι μέσω του Τύπου, ότι ασκήθηκε σε βάρος μου και σε βάρος πολλών διοικητικών στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος και της Τράπεζας Πειραιώς. Απ’ όσο αντιλαμβάνομαι από το δημοσίευμα, η υπόθεση αφορά εντολές αγοράς και πώλησης ομολόγων από την Τράπεζα της Ελλάδος προς την το έτος 2009. Πρόκειται δηλαδή για μια αμιγώς διεκπεραιωτική διαδικασία ως προς την Τράπεζα Πειραιώς. Οι συγκεκριμένες συναλλαγές είναι συνήθεις και καθημερινές για τα πιστωτικά ιδρύματα, χωρίς να έχουν γνώση ή συμμετοχή στην απόφαση και εκτέλεσή τους τα μέλη των Διοικήσεων και των Διοικητικών Συμβουλίων. Δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω παρά μονάχα, ότι αποδεικνύεται με τον πιο σαφή τρόπο η αλήθεια της μου δήλωσης».  

Σημειώνεται ότι όπως αποκάλυψε σήμερα το documentonews.gr μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτη Αθανασίου, προς τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών, ασκήθηκε σε βάρος του Προβόπουλου, ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία, κατ' εξακολούθηση και μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου χρήματος και σε βάρος του Σάλλα για ηθική αυτουργία στο εν λόγω κακούργημα σε βάρος του πρώην προέδρου του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης και ο πρώην διοικητής της Τράπεζας Παιραιώς εμφανίζονται «έπαιζαν παιχνίδι» με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία ζημίωσαν με εκατομμύρια ευρώ προς όφελος της Τράπεζας Πειραιώς. Πιο συγκεκριμένα, η ποινική δίωξη αφορά σε «δόλια κακοδιαχείριση» από την ΤτΕ αποθεματικών Ασφαλιστικών Ταμείων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου τα οποία εξαιτίας των χειρισμών του «θεματοφύλακα» τους έχασαν εκατομμύρια προς όφελος και μόνον της Τράπεζας Πειραιώς.

Η ποινική δίωξη στρέφεται επίσης σε βάρος στελεχών της ΤτΕ κατά το επίδικο χρονικό διάστημα (πρώτο εξάμηνο του 2009), σε βάρος στελεχών  της Τράπεζας Πειραιώς, ανάμεσα στα οποία είναι και ο τότε αντιπρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος, Θεόδωρος Πανταλάκης και σε βάρος του Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Διαθεσίμων και Χρηματαγορών της Τράπεζας Πειραιώς, ως αρμόδιου υπηρεσιακού στελέχους την επίμαχη περίοδο, Αθανάσιο Αρβανίτη.

Διαβάστε αναλυτικά πώς είχε στηθεί το «κόλπο»