Newsroom

Newsroom

«Θολώνει» την πραγματικότητα το facebook

To facebook θολώνει τη φωτογραφία των νεκρών πατέρα και κόρης επειδή είναι πολύ σκληρή. Η πραγματικότητα χιλιάδων ανθρώπων δε θα πρέπει να ενοχλεί το καθημερινό μας σκρολάρισμα στις καλοκαιρινές περιπέτειες των διαδικτυακών μας φίλων

facebook 76536 1920

Συνεπές στη στάση του να προσπαθεί να αμβλύνει τις γωνίες της πραγματικότητας και να ωραιοποιεί τις πιο επώδυνες ανθρώπινες καταστάσεις παραμένει όπως όλα δείχνουν το facebook.

Η φωτογραφία των νεκρών πατέρα και κόρης από το Ελ Σαλβαδόρ, που σήμερα κάνει τον γύρο του κόσμου ευαισθητοποιώντας και προβληματίζοντας εκατομμύρια πολίτες για τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές που εφαρμόζονται φαίνεται πως ενεργοποίησε τα «ευαίσθητα» αισθητήρια του διαβόητου αλγορίθμου της πλατφόρμας.

Έτσι λοιπόν, η ανάρτηση της φωτογραφίας που κυκλοφόρησε από την εφημερίδα του Ελ Σαλβαδόρ Λα Χορνάδα, πρακτικά πλέον λογοκρίνεται από το facebook αφού η πλατφόρμα τη θεωρεί σκληρή εικόνα την οποία πρέπει να συγκαταθέσει κανείς ρητά για να τη δει.

Αυτό συνέβη λοιπόν και όταν το Κουτί της Πανδώρας ανάρτησε την εικόνα, μαζί με εκείνη του μικρού Αϊλάν που είχε χάσει τη ζωή του το 2015 στα νερά του Αιγαίου, η φωτογραφία θόλωσε αυτόματα, αφού η σκληρή πραγματικότητα χιλιάδων ανθρώπων που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους, δε θα πρέπει να παρεμβάλλεται και να ενοχλεί το καθημερινό μας σκρολάρισμα στις καλοκαιρινές περιπέτειες των διαδικτυακών μας φίλων.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη