Την Παρασκευή απολογείται το ζεύγος Μαρτίνη για τη μίζα των 3,2 εκατ. ευρώ

Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του, Γεωργία οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης κατόπιν σχετικού εντάλματος εις βάρους τους από τον ανακριτή διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης και η Γεωργία θα παραμείνουν κρατούμενοι έως την ημέρα της απολογίας τους ενώ και οι δυο αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται τονίζοντας πως δεν έλαβαν ποσά από χρηματισμό. 

Οι δυο τους οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου τους Γιάννη Θωμά, η Γεωργία Μαρτίνη υποστηρίζει ότι τα χρήματα σε λογαριασμούς της που εντόπισαν οι δικαστικές αρχές είναι προερχόμενα από οικογενειακή της περιουσία, τα οποία διαχειριζόταν δικηγόρος συγγενικό της πρόσωπο. Ο ίδιος ο κ. Μαρτίνης ανέφερε πως «όλα τα ακίνητα είναι απολύτως νόμιμα δηλωμένα και φορολογημένα».

Μαρτίνης: «Όλα δηλωμένα»

«Αυτό το κατηγορητήριο το ακούω για πρώτη φορά», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Μαρτίνη σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το κατηγορητήριο τόσο εναντίον του ίδιου όσο και της γυναίκας του.

«Τα χρήματα είναι από περιουσία για γυναίκας μου που η οικογένεια της είναι γνωστό ότι είχε δραστηριότητα στο εξωτερικό. Είναι φορολογημένα και πρώτα ο θεός όταν βγει η απόφαση του εφετείου θα δείτε πως δικαιολογούνται», δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την έξοδο του από τον ανακριτή, στον οποίο αναμένεται να επιστρέψει μαζί με την σύζυγο του στις 10 το πρωί της Παρασκευής.

«Τα χρήματα μπήκαν σε λογαριασμό δικηγόρου, ο οποίος έκανε τη σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ήταν η μόνη εταιρεία που έδινε unblock για να την εξοφλήσει το νοσοκομείο. Υπενθυμίζω ότι πρόκειται για σύμβαση μεταξύ δυο εταιρειών γερμανικών και ο δικηγόρος είναι ξάδερφος της συζύγου μου», πρόσθεσε.

«Είναι όλα δηλωμένα», συνέχισε.

Η μίζα 3,2 εκατ. ευρώ


Το ένταλμα εκδόθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα τη Δευτέρα από την εισαγγελία διαφθοράς, για υπόθεση κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος) που οι αρχές ερευνούν τα τελευταία τρία χρόνια.

Ειδικότερα, πρόκειται για μία υπόθεση “μίζας” ύψους 3,2 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων που φέρεται να εισέπραξε ο Α. Μαρτίνης από γερμανική εταιρεία για προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού υλικού, ώστε να εξασφαλίσει την προμήθεια αυτή. Μάλιστα, από τη “μίζα” αυτή φέρεται να αποκτήθηκε το κτίριο δίπλα στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν που στεγάζει τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Την έρευνα σε βάρος του ζεύγους είχε ξεκινήσει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου πριν από ενάμιση χρόνο, ενώ σύμφωνα με το πόρισμα των ερευνών που διεξήγαγαν οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος, ο κ. Μαρτίνης φέρεται να εξαπάτησε το 1998 τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου προκειμένου να προτιμηθεί η εταιρεία Hospitalia International με υπερκοστολογημένη σύμβαση (ύψους 12 δισεκατομμυρίων δραχμών, ή 36 εκατ. ευρώ περίπου σήμερα), το πλεονάζον ποσό της οποίας ήταν η «μίζα» προς τον Ανδρέα Μαρτίνη.

Προσερχόμενος στον Εισαγγελέα και μετά από ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις κατηγορίες που του έχουν προσάψει, ο Ανδρέας Μαρτίνης δήλωσε πως είναι συνηθισμένος.

Σημειώνεται πως ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε συλληφθεί και κατά το παρελθόν για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών του Ερρίκος Ντυνάν ύψους 1.536.814,64 ευρώ προς το ΙΚΑ.

Κασσελάκης: «Μητσοτάκης πρωθυπουργός και Καραμανλής υπουργός…τρομακτικός συνδυασμός»

Κασσελάκης: «Μητσοτάκης πρωθυπουργός και Καραμανλής υπουργός…τρομακτικός συνδυασμός»

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον Αχιλλέα Καραμανλή ότι έκανε ό,τι και στα Τέμπη. Δηλαδή τίποτα

Εριέττα Κούρκουλου: «Την ημέρα που γεννούσα ήταν μέσα η μητέρα μου και ήταν σαν να είναι ο θεός ο ίδιος μέσα»

Εριέττα Κούρκουλου: «Την ημέρα που γεννούσα ήταν μέσα η μητέρα μου και ήταν σαν να είναι ο θεός ο ίδιος μέσα»

Η Εριέττα Κούρκουλου μίλησε για τη ζωή της από τα παιδικά χρόνια δίπλα στους γονείς…