Newsroom

Newsroom

Θα εκτελούνται οι ψεύτες δημοσιογράφοι δήλωσε ο Ταϋλανδός πρωθυπουργός

Τη

prayiout

Τη δήλωση ότι όσοι δημοσιογράφοι δεν “μεταδίδουν την αλήθεια, πιθανόν θα εκτελούνται” έκανε ο χουντικός πρωθυπουργός της Ταϋλάνδης, Πραγιούθ Τσαν Οτσά.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το πώς πρόκειται να αντιμετωπίσει η κυβέρνησή του εκείνους που “δεν συμμορφώνονται με την κυβερνητική γραμμή” δήλωσε με ίχνος χαμόγελου στο πρόσωπό του ότι “πιθανώς, απλά θα τους εκτελούμε”.

“Δεν υποχρεούστε να στηρίζετε τη κυβέρνηση αλλά θα πρέπει να ενημερώνετε τον κόσμο για την αλήθεια”, συμπληρωσε ο επικεφαλής της χούντας λέγοντας ουσιαστικά ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να γράφουν με τέτοιο τρόπο που να ενισχύεται η “εθνική συμφιλίωση”.

Η απαράδεκτη και άκρως φασιστική αυτή δήλωση προκάλεσε την αντίδραση και τον έντονο προβληματισμό από μεριάς Η.Π.Α.

«Φυσικά μας προβληματίζουν τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο στρατηγός Πραγιούτ είπε ότι θα μπορούσε να «εκτελεί» δημοσιογράφους που δεν μεταδίδουν την «αλήθεια», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ θέλοντας να εκφράσει την ανησυχία του.

«Ελπίζουμε ειλικρινά ότι δεν έκανε στα σοβαρά αυτή την απειλή. Δηλώσεις σαν αυτή, ακόμα και αν δεν γίνονται στα σοβαρά, συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας, όπου οι ελευθερίες καταστέλλονται», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο Πραγιούθ Τσαν Οτσά κατέλαβε την εξουσία με στρατιωτικό πραξικόπημα πέρυσι το Μάιο ενώ πριν ένα μήνα είχε διαμηνύσει δημοσίως ότι διαθέτει την εξουσία να κλείνει μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014, η Ταϋλάνδη βρέθηκε στην 130η θέση της λίστας που εκπονεί κάθε χρόνο η μη κυβερνητική οργάνωση “Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα”την κατάταξη για την προστασία της ελευθερίας του τύπου.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…