Newsroom

Newsroom

Θα αργήσουν οι μετρήσεις τοξικότητας του νέφους που "έπνιξε' την Αθήνα – Κλήθηκε στις μετρήσεις και το Δημόκριτος

Του Μαρίνου Γκασιάμη Μηχανήματα μόνο για να μετρούνται απλοί ρύποι φαίνεται πως υπάρχουν στις αρμόδιες αρχές, ως αποτέλεσμα της απαξίωσης…

1 1908

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Μηχανήματα μόνο για να μετρούνται απλοί ρύποι φαίνεται πως υπάρχουν στις αρμόδιες αρχές, ως αποτέλεσμα της απαξίωσης από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του συστήματος δημόσιας υγείας.
Το νέφος από τα καμμένα λάστιχα και ανακυκλώσιμα υλικά που έπνιξε το λεκανοπέδιο την Δευτέρα μετά την πυρκαγιά σε εταιρία ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο δεν μπορεί να μετρηθεί άμεσα ως προς την τοξικότητά του καθώς δεν υπάρχουν τα μηχανήματα για μέτρηση πχ διοξινών.
Με πρωτοβουλία της περιφέρειας ενεπλάκησαν στις μετρήσεις διάφοροι άλλοι φορείς όπως ο «Δημόκριτος» αλλά τα αποτελέσματα θα αργήσουν.
Το koutipandoras.gr μίλησε για την κατάσταση με τον αντιπεριφεριάρχη Δυτική Αττικής Γιάννη Βασιλείου ο οποίος μας είπε τα εξής «Το υπουργείο Υγείας έβγαλε χθες το βράδυ μια ανακοίνωση να κλείσουν τα σχολεία της περιοχής. Από ότι έμαθα δεν το είχαν μάθει καν το πρωί τα σχολεία. Ένα σχολείο το είχαμε κλείσει από την Δευτέρα στα νεόχτιστα Ασπροπύργου. Σήμερα δεν φαντάζομαι να έχουν κλείσει σχολεία. Βέβαια καλύτερη εικόνα έχουν η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια.
Εξαρτάται από δύο παράγοντες. Από την ποσότητα του καπνού και την φορά του ανέμου. Την Δευτέρα ο άνεμος πήγαινε από την μεριά των νεοχτίστων και «σκάσανε» τα παιδιά και γι αυτό κλείσαμε το σχολείο.
Την Δευτέρα γύρισε ο αέρας και γι αυτό «πνίγηκε» η Αθήνα. Εξαρτάται από την φορά του ανέμου και γι αυτό δεν υπήρξε κατηγορηματικό το «κλείνουμε» τα σχολεία. Πρόκειται για μια σύσταση, παρότι βγήκε αργά χθες το βράδυ από το υπουργείο.

Πρόκειται για δύο ζητήματα. Σε ότι αφορά τα σχολεία για να κλείσουν δεν είναι παντού το πρόβλημα. Αναλόγως της περιοχής. Στα νεόχτιστα πριν από το υπουργείο υγείας το κλείσαμε γιατί πήγαινε εκεί ο καπνός. Το άλλο θέμα είναι με το γενικό πληθυσμό. Πάλι χθες σε μια σύσκεψη που είχαμε το υπουργείο έβγαλε μια ανακοίνωση που συνιστούσε προληπτικά μέτρα σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα.
Όσον αφορά τις μετρήσεις θα υπάρξουν και μετρήσεις, αν υπάρχουν τοξικά απόβλητα, αλλά αυτό θα χρειαστεί κάποιες ημέρες.
Εμείς ενδιαφερθήκαμε (η περιφέρεια) και βάλαμε τον Δημόκριτο και το Αστεροσκοπείο να μετρήσουν. Θα πάρουμε και τις μετρήσεις των ΕΛΠΕ που έχουν μόνιμο σταθμό και θα έχουμε κάποια αποτελέσματα αλλά θα αργήσουν τα αποτελέσματα, αν υπάρχουν τοξικά, γιατί καθυστερούν. Οι μετρήσεις απλών ρύπων που βγήκαν ήταν 10 φορές υψηλότερες από το κανονικό μέσο όρο, αλλά αυτό για κάποια ορισμένη στιγμή. Σήμερα δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο»

(φωτο Νικολόπουλος eurokinisi)

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει