Τελικά τα επιδόματα πάνε σε Έλληνες κ. Μιχαηλίδου;

Αφού οι εκλογές αποτελούν πια παρελθόν, ένα - ένα τα στελέχη της ΝΔ βγαίνουν να διαψεύσουν τους προεκλογικούς ισχυρισμούς τους

NewsRoom 25/10/2019 | 16:58

Ένα από τα βασικά προεκλογικά ψέματα που διακινούσε η ΝΔ, με ξεκάθαρα ρατσιστικά χαρακτηριστικά, αποδόμησε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

«Πάνω από το 90% που παίρνουν τα επιδόματα είναι Έλληνες πολίτες» λέει σήμερα η υφυπουργός Εργασίας, κι έπρεπε βέβαια να περάσει η προεκλογική περίοδος για να προχωρήσει στην παραπάνω παραδοχή στέλεχος της ΝΔ.

Στη συνέχεια, μάλιστα, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρόκειται να κόψει τα επιδόματα στους νόμιμους μετανάστες που διαμένουν μόνιμα, εργάζονται μόνιμα και φορολογούνται στην χώρα μας, αλλάζοντας το όριο απαιτούμενης παραμονής στη χώρα από τα πέντε έτη σε δέκα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Όσοι εργάζονται νόμιμα στη χώρα από τα 5 χρόνια που ήταν το κατώφλι για να δικαιούνται επιδόματα, θα απαιτούνται 10 χρόνια παραμονής στη χώρα για να αποδείξουν» πως «όπως παίρνουν από τις εισφορές και προσπάθειες των Ελλήνων συμπολιτών τους έτσι δίνουν κιόλας».

Επομένως, αφ' ενός η υφυπουργός Εργασίας παραδέχεται πως η προεκλογική γραμμή της ΝΔ «ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε όλα τα επιδόματα στους ξένους» δεν έχει βάση, αλλά παράλληλα προαναγγέλλει τον περιορισμό επιδομάτων για αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται στη χώρα, ενώ προηγουμένως έχει παραδεχτεί ότι δεν επιβαρύνουν την χώρα. Μάλλον δηλαδή πρόκειται περί... αξιακού, ιδεολογικού ζητήματος, μιας συνεχώς εξελισσόμενης ακροδεξιάς πολιτικής.