Newsroom

Newsroom

Τέμπη: Τι ψάχνουν οι 3 ειδικοί σκύλοι στο οικόπεδο με τα μπάζα 13 μήνες μετά (photos + videos)

Η Μόλλυ, η Κόρντα και ο Έκο είναι τα τρία βελγικά μαλινουά που προσπαθούν να βρουν στοιχεία μέσα στα μπάζα

Τέμπη σκυλιά

Πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί εδώ και καιρό σχετικά με τη βιασύνη των αρμοδίων να μπαζώσουν το σημείο του εγκλήματος στα Τέμπη αλλά και με το που έχουν μεταφερθεί τα 300 κυβικά χώματος από το σημείο της σύγκρουσης.

Μετά την αποκάλυψη του Documento για το ιδιωτικό κτήμα στο οποίο είχαν μεταφερθεί τα 20 φορτηγά χώμα ήδη από την  Παρασκευή (05/04) ξεκίνησε η δειγματοληψία, ενώ σήμερα (08/04), σύμφωνα με το thesstoday, τρεις ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι θα αναζητήσουν ανθρώπινο dna.

Μάλιστα, η Μόλλυ, η Κόρντα και ο Έκο, τα τρία βελγικά μαλινουά μπορούν να βρουν DNA ακόμα και 13 χρόνια μετά.

t4

t2

Tην ίδια στιγμή όπως αναφέρει το onlarissa έχουν εξειδίκευση στα περιστατικά εξαφανίσεων λόγω παθολογικών καταστάσεων, τεχνολογικών ατυχημάτων, εγκληματικής ενέργειας και φυσικών καταστροφών και θα αναζητήσουν για μια ακόμα φορά -καθώς είχαν βρεθεί και στο χώρο που μεταφέρθηκαν τα βαγόνια στο Κουλούρι- ανθρώπινα υπολείμματα.

t3

t1

Πολύ σημαντική είναι και η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της Αnubis K-9 Αγγελική Διακομανώλη, στο Thesstoday.gr, όπου και τόνισε ότι τα σκυλιά της ομάδας μπορούν να εντοπίσουν ανθρώπινο υλικό έως και χρόνια μετά.

«Τα σκυλιά είναι ειδικά εκπαιδευμένα και μπορούν να βρουν ανθρώπινα υπολείμματα, ανθρώπινο υλικό και προσωπικά αντικείμενα εφόσον περικλείονται από ανθρώπινο υλικό, ακόμη και μετά από 13 χρόνια.

Το ότι πέρασαν 13 μήνες, δε σημαίνει ότι δε θα βρεθούν υπολείμματα. Εφόσον είναι εκεί θα βρεθούν. Επειδή όμως τα δείγματα έχουν υποστεί κακοποίηση από φυσικούς παράγοντες, το εργαστήριο μπορεί να μην καταφέρει να τα ταυτοποιήσει.

Τη στιγμή που υπάρχουν οικογένειες που ψάχνουν να βρουν τους ανθρώπους τους, και ενώ υπάρχει αγνοούμενο άτομο (σ.σ η Εριέττα Μόλχο) θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι το λένε αυτό.

Εδώ βρέθηκαν στοιχεία μετά από ένα χρόνο (τον Νοέμβριο), επομένως πώς θα αδυνατούμε να βρούμε μετά από 13 μήνες;», αναφέρει.

«Το υλικό που έχουμε δει από ειδησεογραφικά δίκτυα, με φορτηγά να προσεγγίζουν και να σκάβουν στο σημείο, δεν περιγράφεται σε κανένα πρωτόκολλο διενέργειας τέτοιων επιχειρήσεων.

Τα μηχανήματα που πάτησαν σε αδρανή υλικά που κρύβουν οστά και άλλα στοιχεία, ενδεχομένως τα θρυμμάτισαν, καταστρέφοντας τη μοναδική πιθανότητα να βρεθεί ό,τι υπάρχει σε αυτό το χώμα και επηρεάζοντας αρνητικά τα δείγματα», συμπληρώνει η κα Δικομανώλη.

Ειδήσεις σήμερα:

Άγιοι Ανάργυροι: «Θέλω να είσαι δυνατός και γερός…» – Το συγκλονιστικό μήνυμα του πατέρα της Κυριακής στον παιδικό της έρωτα (Video)

Παναγιωταρέα: Ακατανόητη επίθεση στον Κασσελάκη – «Διαφήμιση του τίποτε»

Νάσος Παπαργυρόπουλος: Αποκάλυψε το άγνωστο παρασκήνιο της συνάντησης με Κασσελάκη

Αντίνοος Αλμπάνης: Χαμός με το tweet του για γυναίκα που αρνήθηκε να μπει στο ίδιο ασανσέρ με εκείνον