Τέμπη: Και συνεργάτη του Μητσοτάκη μήνυσαν για «αλλοίωση» του χώρου του δυστυχήματος – Καταγγέλλουν συγκάλυψη

Το «δεξί χέρι» του Κυριάκου Μητσοτάκη και σημερινό υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο βάζουν στο «κάδρο» των ευθυνών για το πρώιμο «μπάζωμα» του χώρου του δυστυχήματος Τεμπών και την απομάκρυνση των βαγονιών, συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας.

5820928

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το documentontonews.gr, ο κ. Τριαντόπουλος είναι μεταξύ των όσων περιλαμβάνονται στην συμπληρωματική μήνυση που κατέθεσαν δύο συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας, μαζί με τον πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστου, τον πρώην υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, την πρώην υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη, τον πρώην υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και μια σειρά από στελέχη υπηρεσιών όπως η Πυροσβεστική, η Πολιτική Προστασία κτλ.

Πρόκειται για όσους συμμετείχαν στις έκτακτες συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για «τη διαχείριση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών» και είχε κατονομάσει ο κ. Αγοραστός σε απάντηση του προς την πρόεδρο του «Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιάνου, έπειτα από εξώδικο που του απέστειλε τον περασμένο Αύγουστο.

Η συμπληρωματική μήνυση κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας από τους Παύλο Ασλανίδη, πατέρα του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη που έχασε τη ζωή του το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας, και Χρήστο Κωνσταντινίδη, εκπροσώπου του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών.

Οι συγγενείς, καταγγέλλουν μεταξύ άλλων στη συμπληρωματική τους έγκληση ότι «αποδεικνύεται δίχως αμφιβολία πως η ηγεσία της κυβέρνησης παρά το γεγονός ότι ενώπιον του τύπου δήλωνε πως θα πράξει κάθε τι απαραίτητο για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και καλούσε τη Δικαιοσύνη να πράξη το έργο της, την ίδια στιγμή οργάνωνε με συνεργάτες και συνεργούς μια άνευ προηγουμένου διαδικασία συγκάλυψης».

Όπως επισημαίνουν, επικαλούμενοι την απάντηση Αγοραστού του Αυγούστου, «όσα έπραξε αλλοιώνοντας με πρωτοφανώς ασχημάτιστο τρόπο το πεδίο του εγκλήματος αυτό το συντονιστικό όργανο που το υπαγόρεψε άγνωστο γιατί και μάλιστα με τόση σπουδή».

«..Συνεπώς ότι έπραξε ο ίδιος και οι άλλοι μηνυόμενοι φερόμενοι εντολείς του, συνεργοί, ηθικοί αυτουργοί, η έρευνά σας θα αναδείξει, σχετικά με την αλλοίωσή του χώρου ήταν παράνομο και όποιοι μετείχαν ελέγχονται για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της υπόθαλψης, όπως και της συνέργειας σε αυτά», επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι συγγενείς των θυμάτων στη συμπληρωματική μήνυση που κατέθεσαν.

Η μηνυτήρια αναφορά των συγγενών

Υπενθυμίζεται ότι οι συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στις 10 Αυγούστου 2023. Στη μηνυτήρια αναφορά οι συγγενείς των θυμάτων έκαναν λόγο μεταξύ άλλων για «πρωτοφανή αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος, υπό την ανοχή ή ολιγωρία ή παράλειψη, όσων είχαν την ευθύνη να φυλάσσουν το σημείο και να ενεργούν οτιδήποτε είναι αναγκαίο για τη συλλογή και τη διατήρηση των αποδείξεων, καθώς και για την εξασφάλιση των ιχνών του εγκλήματος».

Όπως υπογράμμιζαν «η πρωτοφανής αλλοίωση του χώρου του πολύνεκρου δυστυχήματος, συνιστά αναμφίβολα παράνομη πράξη η οποία τελέστηκε πριν ακόμη επισκεφθούν το χώρο κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας για να προβεί σε δειγματοληψία υλικών, που έλαβε χώρα στις 29 Μαρτίου 2023, πριν διοριστούν και προβούν σε αυτοψία οι πρώτοι χρονικά τεχνικοί σύμβουλοι οικογενειών των θυμάτων, που επίσης έκαναν αυτοψία στις 29-3-2023 και δίχως να συντρέχει καμία περίπτωση κινδύνου για τη δημόσια υγεία ή το περιβάλλον, σύμφωνα και με το σχετικό έγγραφο της Β’ Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους».

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…