Newsroom

Newsroom

Τανζανία: Συλλήψεις "μάγων" για φόνους αλμπίνων

Τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας στη Τανζανία για να μπει τέλος στους ακρωτηριασμούς και τις δολοφονίες ανθρώπων που πάσχουν από αλφισμό…

albinakia

Τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας στη Τανζανία για να μπει τέλος στους ακρωτηριασμούς και τις δολοφονίες ανθρώπων που πάσχουν από αλφισμό και πέφτουν θύματα οπαδών της μαύρης μαγείας. Από τα μέσα Ιανουαρίου έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 200 «μάγοι» στη χώρα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Οι 225 είναι μη αναγνωρισμένοι “θεραπευτές” και υποτιθέμενοι μάντεις σε διάφορες περιοχές της χώρας και οι 97 εξ αυτών έχουν παραπεφθεί στη δικαιοσύνη.

Ορισμένοι από τους συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους αντικείμενα όπως δέρμα σαύρας και λιονταριού, δόντια φακόχοιρου, αυγά στρουθοκαμήλου, ουρές πιθήκων ή γαϊδουριών και πόδια πουλιών.Οι επιθέσεις εναντίων αλμπίνων στη Τανζανία έχουν αυξηθεί από το 2013, σύμφωνα με καταγγελία του ΟΗΕ, πιθανότατα λόγω των βουλευτικών εκλογών του Οκτωβρίου όπου κάποιοι υποψήφιοι προσφεύγουν στη… μαγεία για να εξασφαλίσουν ψήφους. Οι αλμπίνοι πέφτουν θύματα καθώς τους αποδίδονται “μαγικές” ιδιότητες.

albino2

Από τον Δεκέμβριο του 2014 έως σήμερα αγνοείται η τύχη ενός μικρού κοριτσιού που έπασχε από αλφισμό, και το οποίο απήχθη ενώ τον Φεβρουάριο, άγνωστοι άρπαξαν ένα αγοράκι 18 μηνών, το ακρωτηριασμένο σώμα του οποίου βρέθηκε λίγες ημέρες αργότερα. Στις αρχές Μαρτίου, ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν σε ένα σπίτι και έκοψαν το χέρι ενός 6χρονου παιδιού.

Τα άκρα των πασχόντων από αλφισμό χρησιμοποιούνται σε τελετές μαύρης μαγείας ή ως φυλαχτά και πωλούνται έναντι περίπου 600 δολαρίων στους “μάγους” και τους “θεραπευτές”. Η Τανζανία έχει απαγορεύσει τη μαγεία και στις αρχές Μαρτίου ο πρόεδρος της χώρας, Τζακάγια Κικουέτε δεσμεύτηκε ότι θα λάβει “όλα τα μέτρα για να προστατεύσει τους αλμπίνους”, καταγγέλλοντας αυτές τις “ανεπίτρεπτες ενέργειες που αποτελούν όνειδος για τους πολιτισμένους ανθρώπους που πιστεύουν στον Θεό”.

albinos

Εκατοντάδες γυναίκες πέφτουν κάθε χρόνο θύματα της λαϊκής οργής με την κατηγορία ότι ασκούν μαγεία. Πολλοί από τους φόνους αποδίδονται στις προκαταλήψεις των κατοίκων, και έχουν ως κίνητρο την αρπαγή της περιουσίας των θυμάτων. Στη Δύση η ασθένεια του αλφισμού πλήττει 1 στους 20.000 ανθρώπους αλλά στην Τανζανία το ποσοστό είναι κατά πολύ υψηλότερο καθώς προσβάλλει 1 σε κάθε 1.400 ανθρώπους. Ο αλφισμός ή λευκοπάθεια, οφείλεται στην πλήρη απουσία χρωστικής στο δέρμα, την τριχοφυία και την ίριδα των ματιών και οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες.

 

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει