Τα ψιλά, τα χοντρά και ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ένα κόμμα και κάτι ψιλά» βλέπει στη νέα Βουλή ο Πρετεντέρης...

syriza grafeia

Είναι ανατριχιαστικό, αλλά αυτό ποσώς ενδιαφέρει τον όξινο αναλυτή των ΜΜΕ κι αυτόν που τον πληρώνει. «Ένα κόμμα και κάτι ψιλά» βλέπει στη νέα Βουλή ο Πρετεντέρης. Ο οποίος συμβουλεύει τον Μητσοτάκη να μην τσακώνεται με τα πόμολα της αντιπολίτευσης. Αφού δεν έπιασαν οι προεκλογικές βασκανίες για παντοδυναμία της Ν.Δ., απλώς να φροντίζει για κάποιες συναινέσεις με τα αντιπολιτευτικά ψιλά, που δεν θα αλλοιώνουν την ουσία της πολιτικής του. Κι έτσι θα περνάει ό,τι θέλει. Αμήν.

Η αλαζονεία ποτέ δεν ήταν συμπαθής. Η χαιρέκακη αλαζονεία που παράγει τέτοιες λογικές είναι αιμοβόρα. Αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια μπροστά μας. Και δυστυχώς, επίσης, όχι μόνο στο επίπεδο της προπαγάνδας και των αναλύσεών της συμφοράς, που επικαλούνται ακόμα και μαφιόζους τύπου Αντρεότι. Αλλά στο επίπεδο της πράξης. Της πολιτικής που δαγκώνει απαλλαγμένη από δημοκρατικά εμπόδια, ανεξάρτητες Αρχές, έλεγχο των ΜΜΕ, ακόμα και από τον έλεγχο της αντιπολίτευσης.

Το πρώτο νομοθέτημα της κυβέρνησης βεβαιώνει του φόβου το ασφαλές. Θα αρθούν όλα τα εμπόδια για την ψήφο των αποδήμων, παιάνισε ο πρωθυπουργός. Θα προστεθούν, δηλαδή, στο εκλογικό σώμα εκατοντάδες χιλιάδες απόδημοι με διαδικασίες φαστ τρακ. Θα πολλαπλασιαστεί μάλιστα κατά το δοκούν ο πληθυσμός τους, αφού με διαδικασίες επίσης φαστ τρακ θα μπορεί ο ομογενής να αποκτά ελληνική ιθαγένεια. Φαιοί, ΠΑΣΟΚ και καρδούλες συναινούν. Υπογραφή, σφραγίδα και πάμε παρακάτω.

Αυτή είναι πλήρης αλλοίωση της λαϊκής ετυμηγορίας. Ε και; Υπολογίζουν ότι αφού συμφωνούν τα «ψιλά» που τους χρειάζονται, θα περάσει. Όπως θα περάσουν και τα ιδιωτικά ΑΕΙ, με άλλο μείγμα «ψιλών». Και η είσοδος της κερδοσκοπίας στο ΕΣΥ, πάλι με κάποια πρόθυμα «ψιλά». Και ούτω λέγοντας. Αλλά όχι και κλαίγοντας. Γιατί δεν υπολογίζουν κάτι αυτά τα σχέδια επί χάρτου κοινοβουλευτικών συσχετισμών. Τις αντιστάσεις της κοινωνίας. Δεν υπολογίζουν επίσης εκ των «ψιλών» τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξεγραμμένο τον έχουν.

Το θέμα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπολογίσει τον εαυτό του. Αν θα τελειώσει ομαλά και γρήγορα με τα δικά του για να απαντήσει αποφασιστικά και δυνατά στα δικά τους. Αν θα γίνει ασπίδα και πολιτικός καταλύτης όσων αντιστέκονται σε ψιλά και χοντρά. Τότε αλλάζει. Θα περάσουν, είπατε; Σιγά μην περάσουν!

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr