Τα πρώτα συγχαρητήρια μηνύματα στον Εμανουέλ Μακρόν

Μέσω twitter τα πρώτα μηνύματα με τα οποία ευρωπαίοι ηγέτες συγχαίρουν τον Εμανουέλ Μακρόν

NewsRoom 07/05/2017 | 21:07

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ "συνεχάρη θερμά" τον Εμανουέλ Μακρόν για της εκλογή του στο προεδρικό θώκο της χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρικό μέγαρο, ο Ολάντ επισήμανε ότι η νίκη του Μακρόν δείχνει ότι η πλειονότητα των Γάλλων πολιτών επιθυμεί να ενωθεί γύρω "από τις αξίες της Δημοκρατίας".

Συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν, συγχαρητήρια στους Γάλλους που επέλεξαν την Ελευθερία, την Ισότητα και την Aδελφοσύνη, και είπαν «όχι» στην τυραννία των «fake news», έγραψε στο λογαριασμό του ο Ντόναλντ Τουσκ.

Η υπουργός Περιβάλλοντος της κυβέρνησης των Σοσιαλιστών Σεγκολέν Ρουαγιάλ δήλωσε πριν από λίγο ότι η διαφαινόμενη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές σηματοδοτεί αλλαγή πολιτικής γενιάς και φέρνει ελπίδα.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε ότι οι Γάλλοι πολίτες επέλεξαν τον Εμανουέλ Μακρόν για πρόεδρο της χώρας επιλέγοντας να κρατήσει η Γαλλία την θέση της στην καρδιά της Ευρώπης.

Εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ εξέφρασε μέσω Twitter συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν, κάνοντας λόγο για μια νίκη υπέρ μιας ισχυρής ενωμένης Ευρώπης και υπέρ της γαλλογερμανικής φιλίας. Συγχαρητήρια, Εμανουέλ Μακρόν. Η νίκη σας είναι νίκη για μια ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη και για τη γαλλο-γερμανική φιλία έγραψε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Μπράβο, Εμανουέλ Μακρόν. Να εργαστούμε μαζί για μια νέα ευρωπαϊκή δυναμική!» έγραψε στο twitter o πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ

"Συγχαρητήρια, Εμανουέλ Μακρόν. Βασιζόμαστε σε μια Γαλλία στην καρδιά της Ευρώπης, για να αλλάξουμε μαζί την Ένωση και να προσεγγίσουμε τους πολίτες", έγραψε ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι