ΜΒ

Μαρίνα Βήχου

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ως νέα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων;

Αν μη τι άλλο οι Διεθνείς Συμβάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διασφαλίζουν ακόμα το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να αποφασίζει ο ίδιος για την οποία επέμβαση στο σώμα του...

5314116

Είχα αποφασίσει για ένα διάστημα να απέχω από την ενασχόληση με τον κορονοϊό και την νεοφιλελεύθερη και αντικοινωνική διαχείρισή του και ως συνταξιούχος να απολαύσω μερικούς καλοκαιρινούς μήνες “ξενοιασιάς και ανεμελιάς”, όπως κάνει εδώ και μήνες ο Πρωθυπουργός μας…

Και ήρθε η ανακοίνωση εργαζομένων στην Alpha Bank και μου ανακάτεψε το στομάχι. Κατ’ αρχην για τον απαράδεκτο αντισυναδελφικο προσανατολισμό της. Απευθύνεται στον εργοδότη, καλώντας τον να εκβιάσει και αν αυτό δεν πιάσει να απολύσει όσους εργαζόμενους αρνούνται να εμβολιαστούν.

Θέλω να ελπίζω ότι θα υπάρξουν εργαζόμενοι που θα αρθούν στο ύψος της αξιοπρέπειάς τους και θα προσφύγουν δικαστικά κατά αυτής της χυδαιας ανακοίνωσης.

Αν μη τι άλλο οι Διεθνείς Συμβάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διασφαλίζουν ακόμα το δικαίωμα του κάθε Ανθρώπου να αποφασίζει ο ίδιος για την οποία επέμβαση στο σώμα του. Μόνο σε καθεστώτα τύπου Χίτλερ και Στάλιν καταστρατηγηθηκε αυτο το δικαίωμα. Στην ίδια τη Γαλλία, πατρίδα του Διαφωτισμού, ο ηγέτης της Αριστεράς Μελανσόν τάχθηκε ανοιχτά και δημοσια κατά των mRNA εμβολίων.

Επειδή πολλή συζήτηση γίνεται τελευταία σχετικά με τα προνόμια “μπόνους” που πρέπει να δίνονται στους εμβολιασμένους, αναρωτιέμαι σε τι κοινωνία διαιρεί και βασίλευε οδηγούμαστε; Γιατί οι εμβολιασμενοι δεν νοσούν, δεν νοσηλεύονται, δεν μπορούν να μεταδώσουν τον κορονοϊό;

Φοβάμαι πολύ ότι στην νέα εποχή του Παγκόσμιου Υγειονομικού Καπιταλισμού (Global Health Capitalism), αντί της Θωράκισης των Συστημάτων Υγείας, της ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, της επιτάχυνσης της παραγωγής φαρμάκων για την αντιμετώπιση του Covid-19, επιλέχθηκε σκόπιμα ο μαζικός εμβολιασμός που θα εκατονταπλασιασει τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών.

Και να καταλάβω ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες κάνουν τη δουλειά τους και οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις την δική τους. Όμως με τρομάζει η εκκωφαντικη σιωπή των κομμάτων της Αριστεράς στην Ελλάδα. Θα δεχτούν χωρίς καμία αντίσταση να μετατραπούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού σε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων; Διαβάζω ότι στην Κύπρο απαγορεύτηκε με εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας στους πολίτες να κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις σχετικά με την πηκτικότητα του αίματος τους, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από κάποια περιστατικά θρομβώσεων μετά από εμβολιασμούς. Μόνο αν υπάρχουν “κλινικές ενδείξεις” θα επιτρέπονται τέτοιες εξετάσεις.

Τι φασιστική απαγόρευση είναι αυτή που διόλου απίθανο να υιοθετηθεί και εδώ;

Προσωπικά είμαι πλέον βέβαιη ότι οδηγούμαστε σε ένα νέο Φασισμό με πρόσχημα τον κορονοϊό και θα το επαναλάβω όσο πιο ηχηρά μπορώ: “Αριστερά των Δικαιωμάτων που βρίσκεσαι;”

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη