Newsroom

Newsroom

Τα χαρωπά «πλάσματα» της εικονογράφου Loe Lee στους δρόμους της Νέας Υόρκης

Τέρατα με φιλικές διαθέσεις, με ενθουσιώδη χαμόγελα και τρίχωμα ή φτέρωμα σε παστέλ χρώματα κόβουν βόλτες στο Μεγάλο Μήλο, χάρη στη Loe Lee.

creatures hope

Οι χαρωποί χαρακτήρες είναι μέρος της σειράς «Creatures of Hope» της Αμερικανο-κινέζας εικονογράφου Loe Lee, στην οποία εναποθέτει σε φωτογραφίες της Νέας Υόρκης αυτά τα παιχνιδιάρικα όντα (https://www.instagram.com/byloelee/).

«Ως γέννημα-θρέμμα της Νέας Υόρκης, σού ‘σπαζε την καρδιά να βλέπεις την NYC να αντέχει τέτοια απώλεια που σακατεύει και προκαλεί σύγχυση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πέρυσι» είπε, μιλώντας στο Colossal, η Loe Lee«Παρ’ όλα αυτά, έβλεπα ανθρώπους να προσπαθούν, με ακλόνητη αντοχή». Από αυτό γεννήθηκε το πρότζεκτ «Creatures of Hope».

Προς γενική έκπληξη, η  Loe Lee αρχικά δεν ξεκίνησε να γίνει καλλιτέχνης. «Σπούδαζα branding design/strategy στο Parsons School of Design όταν την τελευταία χρονιά διαγνώστηκα με διαταραχή του ύπνου που σχετίζεται με άγχος και μου έδωσαν αναρρωτική άδεια» εξομολογήθηκε, μιλώντας στο Creative Boom. «Κατάφερα να τελειώσω τις σπουδές μου στο βαθμό που ολοκλήρωσα τη διπλωματική μου. Ήταν στη διάρκεια αυτής της περιόδου που εξερεύνησα για πρώτη φορά το ενδεχόμενο να ζωγραφίζω και έφτιαξα ένα εικονογραφημένο βιβλίο, το “100 Ways to Worry”, στο οποίο πήρα συνεντεύξεις και εικονογράφησα τις πιο βαθιές ανησυχίες των ανθρώπων. Έως σήμερα, η ψυχική υγεία, ο ύπνος και τα όνειρα είναι τα κυρίαρχα θέματα στη δουλειά μου».

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…