Τα ellinika hoaxes βγάζουν ψεύτη τον Πιερρακάκη για τις αντοχές του Internet

Οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού και η διάψευση των «μπάτσων» του Διαδικτύου

«Αντέχουν» τα παγκόσμια δίκτυα του Internet στην αυξημένη ζήτηση που αναμενόμενα καταγράφεται τις τελευταίες μέρες εξαιτίας του κορονοϊού, καθώς πολλοί εργαζόμενου δουλεύουν πλέον από το σπίτι; Εξαρτάται από το ποιον πιστεύει ο καθένας.

Κάποιοι εύλογα θα πιστέψουν τον αρμόδιο υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος μιλώντας στο Kontra παραδέχθηκε πως τα δίκτυα πιέζονται λόγω τηλεργασίας. «Πράγματι, αυτήν τη στιγμή τα δίκτυα βρίσκονται σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, όχι μόνο στην Ελλάδα, παγκοσμίως. Δοκιμάζονται, υπό την έννοια ότι οι δυνατότητές τους αφορούν άλλες καταστάσεις, όχι αυτές που ζούμε τώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πιερρακάκης, κάνοντας λόγο για πολύ μεγάλη αύξηση στη χρήση του Διαδικτύου αυτές τις μέρες και τονίζοντας το εξής: «Ζητάμε από τον κόσμο τις ώρες εργασίας, δηλαδή 9:00 με 18:00 χονδρικά, αν είναι δυνατόν, για να μπορούν να γίνονται τηλεδιασκέψεις με την εργασία άνετα, για να μπορεί να  γίνεται τηλεκπαίδευση όπου αυτό είναι εφικτό, αν γίνεται να μην καταναλώνουμε ψυχαγωγικό περιεχόμενο με τον ίδιο όγκο που το καταναλώνουμε τις βραδινές ώρες ή τα Σαββατοκύριακα»

Αν και είναι σαφές ότι μέχρι στιγμής τα δίκτυα αντέχουν, η έκκληση του αρμόδιου υπουργού υποδεικνύει ότι στο μέλλον μπορεί να υπάρξει πρόβλημα, αν συνεχιστεί η αύξηση της χρήσης του Διαδικτύου.

Από την άλλη, έχουμε και τα ellinika hoaxes, τα οποία μας ενημερώνουν με πλήρη βεβαιότητα ότι «Το Ίντερνετ ΔΕΝ θα καταρρεύσει εξαιτίας του κορωνοϊού», διαψεύδοντας κατηγορηματικά τον ίδιο τον υπουργό και τις ανησυχίες για τις πιέσεις στο Ίντερνετ παγκοσμίως ως hoax.

Ο καθένας, βέβαια, μπορεί να πιστέψει ό,τι από τα δύο προτιμά. Όμως καλό θα ήταν ο κ. Πιερρακάκης να μας διευκρινίσει αν τα ellinika hoaxes έχουν αναλάβει μέρος των ευθυνών του, ή αν ο ίδιος λέει ψέματα για το θέμα αυτό.
 

Οργή Ολυμπιακού προς ΕΠΟ: «Δεν θέλετε κανόνες στο ποδόσφαιρο, είστε ένα με τους εγκληματίες»

Οργή Ολυμπιακού προς ΕΠΟ: «Δεν θέλετε κανόνες στο ποδόσφαιρο, είστε ένα με τους εγκληματίες»

Επιστολή διαμαρτυρίας με αφορμή όλα όσα συμβαίνουν τελευταία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έστειλε στην ΕΠΟ η…

Λας Βέγκας: Πυροβολισμοί με πολλά θύματα στο πανεπιστήμιο της Νεβάδα – Νεκρός ο δράστης

Λας Βέγκας: Πυροβολισμοί με πολλά θύματα στο πανεπιστήμιο της Νεβάδα – Νεκρός ο δράστης

Οι αρχές του Πανεπιστημίου εξέδωσαν ανακοίνωση, προειδοποιώντας τους φοιτητές και το προσωπικό για αναφορές πυροβολισμών,…