Τα είπε όλα η Γιάμαλη για το νέο νομοσχέδιο-‘Αδωνη: «Δεν επιλέγουμε να δουλεύουμε σαν τα σκυλιά για να ζήσουμε»

«Γιατί όχι 24ωρη εργασία θα πω εγώ; Τρία 8ωρα αντί για δυο. Αν είναι προϊόν «επιλογής». Όπως ο κολυμβητής σερβιτόρος στο παράνομο μπιτσόμπαρο που αφού «επέλεξε» να εργάζεται με αυτούς τους όρους έπρεπε να είναι αποδεκτό».

362516185 10159268218631400 2062268440988417436 n

Το «σκοταδιστικό» νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και που φέρεται να επαναφέρει συνθήκες «Μεσαίωνα» στα εργασιακά, σχολίασε με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικού δικτύου η Αναστασία Γιάμαλη.

«Γιατί όχι 24ωρη εργασία θα πω εγώ; Τρία 8ωρα αντί για δυο. Αν είναι προϊόν «επιλογής». Όπως ο κολυμβητής σερβιτόρος στο παράνομο μπιτσόμπαρο που αφού «επέλεξε» να εργάζεται με αυτούς τους όρους έπρεπε να είναι αποδεκτό», σχολίασε αρχικά -μεταξύ άλλων- η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Kontra24.

Υπενθυμίζεται πως ο γνωστός σερβιτόρος-«κολυμβητής» απαθανατίστηκε να κολυμπά για να παραδώσει παραγγελία μέσα στη θάλασσα και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, προκαλώντας ακόμη και την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τη νομιμότητα των κατασκευών επιχείρησης μέσα στη θάλασσα.

«Δεν επιλέγουμε να δουλεύουμε σαν τα σκυλιά για να ζήσουμε. Επειδή ακριβώς δεν έχουμε επιλογή συμβαίνει αυτό», σχολίασε στη συνέχεια η Αναστασία Γιάμαλη.

Διαβάστε επίσης: Ηλιόπουλος προς Άδωνη για το νέο «σκοταδιστικό» νομοσχέδιο: «Βαφτίζεται επιλογή ενώ είναι βαρβαρότητα»

Ακολουθεί η ανάρτησή της:

Γιατί όχι 24ωρη εργασία θα πω εγώ; Τρία 8ωρα αντί για δυο. Αν είναι προϊόν «επιλογής».
Όπως ο κολυμβητής σερβιτόρος στο παράνομο μπιτσόμπαρο που αφού «επέλεξε» να εργάζεται με αυτούς τους όρους έπρεπε να είναι αποδεκτό.
Αντίστοιχα, είναι «επιλογή» όσων εργάζονται μαύρα και «επιλογή» να εργάζεσαι ως διανομέας στο λιοπύρι, «επιλογή» και να ανεβαίνεις στη σκαλωσιά ή στον γερανό χωρίς μέσα προστασίας, «επιλογή» και να υπογράφεις για μερική απασχόληση και να εργάζεσαι πλήρη.
Δεν επιλέγουμε να δουλεύουμε σαν τα σκυλιά να για ζήσουμε. Επειδή ακριβώς δεν έχουμε επιλογή συμβαίνει αυτό. Και αντί οι αρμόδιοι που διαφημίζουν τις επενδύσεις, τον τουρισμό, την ανάπτυξη, την πιστοληπτική ικανότητα, την επενδυτική βαθμίδα, την Ελλάδα του 2030 να δημιουργήσουν τις συνθήκες που θα ζεις αξιοπρεπώς με έναν μισθό πλήρους απασχόλησης (40ωρο) θέλουν να θεσμοθετήσουν την «επιλογή» του 80ωρου*.
Την ίδια ώρα που σε άλλες χώρες, δοκιμάζουν την 4ημερη εργασία.
Ο νόμος Χατζηδάκη που μιλούσε για ισότιμους όρους διαπραγμάτευσης εργοδότη/εργαζόμενου και θεσμοθετούσε το απλήρωτο 10ωρο με κίνητρο ότι κάποτε θα πάρεις άδεια “κατοπιν συμφωνίας» για να πας «για ελιές» ήταν περίπατος στην εξοχή μπροστά σε αυτό που προανήγγειλε σήμερα ο κ. Γεωργιάδης. Την ίδια ώρα, ο υπουργος διαφήμιζε το πρόστιμο που έριξε σε πλατφόρμα που στον καύσωνα του έστειλε σουβλάκια ενώ ζήτησε από το ανύπαρκτο, ανεπαίσθητο υποστελεχωμένο ΣΕΠΕ να εντείνει τους ελέγχους, το ίδιο ΣΕΠΕ που ο προκάτοχος του κ. Χατζηδάκης μετέτρεψε σε ανεξάρτητη αρχή με βασικό επιχείρημα το να μην υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις.
Για γέλια ή πιο σωστά για κλάματα.
(*Το 16ωρο αν δεν πετάς από και προς τις εργασίες σου είναι 18ωρο κι αν πλένεσαι ή τρως 19ωρο. Θα είσαι όμως τυχερός γιατί θα μένει ένα 5ωράκι για ύπνο.)

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

5732019

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον…

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

βιασμος 2

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

«Η δικαιοσύνη έδωσε μια ομόφωνη και πολύχρονη καταδίκη σε έναν επικίνδυνο άνθρωπο, πράγμα που μας…

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Άνθρωπο της ΝΔ έδειξε ο Θεοδωρόπουλος – Εκτεθειμένο το Μαξίμου

misel

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Άνθρωπο της ΝΔ έδειξε ο Θεοδωρόπουλος – Εκτεθειμένο το Μαξίμου

Σημειώνεται, ότι το στέλεχος που υπέδειξε ο Θεοδωρόπουλος, διαφοροποιείται από τις αρχικές διαρροές του Μεγάρου…