Εργασιακός μεσαίωνας στη Ρόδο: Σερβιτόρος κολυμπά για να παραδώσει παραγγελία μέσα στη θάλασσα

Πως καταστρέφεται για ένα concept η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

2023 07 01 12 16 01

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να πανυγηρίζει για την ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας τον Τουρισμό, αλλά κάνει τα στραβά μάτια στις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν εκατοντάδες υπάλληλοι της εστίασης.

Πώς είναι να εργάζεσαι ως σερβιτόρος στην Ελλάδα; Ένα τραγικό παράδειγμα είδε το φως της δημοσιότητας , όπου σε γνωστό beach bar στην Καλλιθέα, στην Ρόδο, καταστρέφεται για ένα concept η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Συγκεκριμένα σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στα social media σερβιτόρος κρατώντας τον δίσκο με τα φαγητά μπαίνει στη θάλασσα, με το νερό να φτάνει περίπου έως τον λαιμό ώστε να παραδώσει την παραγγελία στους λουόμενους, οι οποίοι βρίσκονται πάνω σε ξύλινη πλατφόρμα.

 


«Η εργασιακή ζούγκλα» δεν είναι φαινόμενο που συμβαίνει για πρώτη φορά καθώς και στο πρόσφατο παρελθόν, σε γνωστό Bar της Μυκόνου σερβιτόροι σερβίρανε ξυπόλητοι, πάνω  στην καυτή άμμο φυσικά πάλι για ένα concept.

Οργή από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων

Για «απάνθρωπες συνθήκες εργασίας» κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, Γιώργος Χότζογλου μιλώντας στο enikos.gr και τονίζει χαρακτηριστικά: «Δηλαδή πρέπει να φοράμε στολή δύτη για να σερβίρουμε;».

«Πρόκειται για εργασιακό μεσαίωνα και ακόμη και αν γνώριζε τη συγκεκριμένη πρακτική ο εργαζόμενος όταν πήγε να πιάσει δουλειά και να προσληφθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει καθεστώς, ούτε και είναι φυσιολογικό όλο αυτό» υποστήριξε ο κ. Χότζογλου.

Ο ίδιος είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και άλλους φορείς του νησιού και τη Δευτέρα θα γίνει καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό ζητεί επίσης απαντήσεις από το Λιμενικό και τις αρμόδιες Αρχές σχετικά με το εάν υπάρχουν οι απαιτούμενες άδειες κατασκευής πλατφορμών μέσα στη θάλασσα που λειτουργούν ως τραπέζια και «στέκια» για τους λουόμενους ή όλα αυτά είναι αυθαίρετα. Σε αυτή την περίπτωση όπως επισημαίνει ο κ. Χότζογλου, θα πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιοι προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα σε ελέγχους και στην επιβολή των ανάλογων προστίμων ή την κατεδάφιση των συγκεκριμένων κατασκευών.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…