Συσκέψεις στο ΠΑΣΟΚ για ΕΝΦΙΑ, "κόκκινα δάνεια" και συνάντηση με τρόικα

Συσκέψεις με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, για φορολογικά ζητήματα, τις αλλαγές…

benizelos 7

Συσκέψεις με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, για φορολογικά ζητήματα, τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, τα “κόκκινα” δάνεια, καθώς επίσης και ενόψει της συνάντησης της κυβερνητικής αποστολής με την τρόικα στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε σύσκεψη στο επίκεντρο της οποίας τέθηκαν φορολογικά ζητήματα, ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε για τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Παρασκευή, με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Ενημερώθηκε, επίσης, για τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για το θέμα των “κόκκινων” δανείων και έδωσε τις κατευθύνσεις ενόψει και της αυριανής συνάντησης που θα έχει για το ίδιο θέμα η αντιπροσωπεία του κόμματος με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Π. Ρήγας, Φ. Σαχινίδης, Δ. Καρύδης, Χρ. Πρωτόπαπας και Ν. Ταπεινός.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ενόψει της συνάντησης με την τρόικα στο Παρίσι, ο κ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο του τρίπτυχου που έχει περιγράψει για: “αλλαγή τρόπου επαφής με τρόικα, επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, απεγκλωβισμός από ΔΝΤ και άρα από την τρόικα”, επανέλαβε τη θέση του πως το γεγονός ότι για πρώτη φορά η συνάντηση γίνεται σε μια ξένη χώρα, δείχνει την αλλαγή σκηνικού.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Βενιζέλος προσδιόρισε το βασικό πλαίσιο του ρόλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης στο Παρίσι, των στελεχών που θα συνοδεύσουν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ την κυβερνητική αποστολή, στην κατεύθυνση της συζήτησης με τους υπουργούς που θα αποτελούν την αποστολή και των παρεμβάσεων και επισημάνσεων για θέματα και θέσεις που έχει το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τα ζητήματα που θα συζητηθούν με την τρόικα, ώστε η Ελλάδα να επιτύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα συνοδεύσουν την κυβερνητική αποστολή στο Παρίσι, Χρ. Πρωτόπαπας και Κυρ. Πιερρακάκης, τα κυβερνητικά στελέχη του κόμματος οι αρμοδιότητες των οποίων άπτονται των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Παρίσι, Ε. Χριστοφιλοπούλου, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Β. Κεγκέρογλου, καθώς επίσης και οι Κ. Τριαντάφυλλος, Φ. Σαχινίδης και Δ. Καρύδης.

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…