ΣΥΡΙΖΑ για Άδωνη: Εξοργιστικά προκλητικός για επιχειρηματίες και εργαζόμενους που βρίσκονται σε αδυναμία επιβίωσης

Δριμεία επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στον Άδωνη Γεωργιάδη, μετά τις δηλώσεις του για την πανδημία και την εστίαση. 

5207550

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον υπουργό που αναρωτιόταν εν μέσω πανδημίας «τι θα τα κάνει ο κόσμος τα λεφτά, θα γίνει 300 κιλά» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εξοργιστικά προκλητικός ο κ. Γεωργιάδης για επιχειρηματίες και εργαζόμενους που βρίσκονται σε αδυναμία επιβίωσης» υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή  σχετικά με την εστίαση.
 
Όπως τονίζει, δεκάδες χιλιάδες καταστηματάρχες και εργαζόμενοι της εστίασης βρίσκονται σε απόγνωση, αντιμέτωποι όχι απλά με κίνδυνο λουκέτων και απολύσεων αλλά πλέον με αδυναμία επιβίωσης.

«Ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Γεωργιάδης δε βρίσκει λέξη να πει για την ανάγκη μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, κουρέματος του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας και ουσιαστικής στήριξης των εργαζομένων αντί για κουτσουρεμένα επιδόματα αναστολής της εργασίας τους. Απαντά στην αυτονόητη διαμαρτυρία τους μόνο με ειρωνεία και προκλήσεις, καλώντας τους να παραδώσουν σε εκείνον και όχι στο Μέγαρο Μαξίμου τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

«Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον υπουργό που αναρωτιόταν εν μέσω πανδημίας “τι θα τα κάνει ο κόσμος τα λεφτά, θα γίνει 300 κιλά” και “τι να τα κάνουμε 1000 λεωφορεία, να κόβουν βόλτα στο Σύνταγμα”» αναφέρει.

«Ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του δε ζουν απλά στον κόσμο τους, χωρίς επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Είναι και εκνευριστικά αλαζονικοί» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι, «λαμβάνουμε προληπτικά μετρά προσπαθώντας να προλάβουμε το ολικό Lockdown, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε δε θα διστάσουμε».

«Πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης και διευκρίνισε ότι το 70% της επικρατείας στο λιανικό εμπόριο λειτουργεί, ενώ στις κόκκινες περιοχές το λιανικό εμπόριο λειτουργεί με παράδοση έκτος και εντός, αλλά κι εκεί δεν είναι κλειστή η αγορά.

«Η αγορά δεν πήγε στο μηδέν το Σάββατο στην Αττική έκανε 50% με 60% του τζίρου του προηγούμενου Σαββάτου, αλλά χωρίς εικόνα συνωστισμού» εξήγησε ο υπουργός. 

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του