Newsroom

Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: "Έγκλημα το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου"

Με σκληρά λόγια εναντίον της τρικομματικής κυβέρνησης καταφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, για την πολιτική την οποία ακολουθεί, χαρακτηρίζοντας…

Με σκληρά λόγια εναντίον της τρικομματικής κυβέρνησης καταφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, για την πολιτική την οποία ακολουθεί, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «έγκλημα» το «ξεπούλημα» του δημοσίου πλούτου.

«Το έργο της τρικομματικής συγκυβέρνησης αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο σκληρό για την κοινωνία, όλο και πιο επικίνδυνο για τη χώρα», αναφέρει η Κουμουνδούρου σε σχόλιό της για τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Επιπλέον, τονίζει επίσης ότι η «μνημονιακή τριανδρία στερεί κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας άρον – άρον «γη και ύδωρ» στην εγχώρια διαπλοκή και στην ευρωπαϊκή τοκογλυφία».

«Η επιλογή τους να ξεπουλήσουν το δημόσιο πλούτο, όπως έκαναν και με την ΑΤΕ, αφαιρώντας από την ελληνική οικονομία κρίσιμα εργαλεία για τη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αποτελεί μεγαλύτερο έγκλημα από την εσωτερική υποτίμηση και τη βάναυση επίθεση στα εισοδήματα», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το μόνο παρήγορο, καταλήγει, είναι ότι «αυτή η πολιτική δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί, καθώς η κυβέρνηση δεν θα αντέξει υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής».