ΣΥΡΙΖΑ: Το δόγμα της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»

Το δόγμα της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»
Oι Νέες καταγγελίες που έφερε στο φως ο  πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης είναι ένα ακόμη «γαλάζιο» σκάνδαλο, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ 

NewsRoom 03/05/2020 | 16:04

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κάνει λόγο για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους πίσω από την υπερκοστολόγηση υλικών προστασίας στην 6η Υγειονομική περιφέρεια της χώρας.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα στοιχεία που δείχνουν ότι «η προμήθεια μασκών και στολών για τις υγειονομικές μονάδες της συγκεκριμένης περιφέρειας κόστισε το διπλάσιο (!) σε σχέση με τις υπόλοιπες ΥΠΕ. Επιπλέον, η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια των υλικών αναρτήθηκε στη Διαύγεια, αφού είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία και της κατάθεσης και της αποσφράγισης των προσφορών. Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο ιδιοκτήτης των εταιρειών από τις οποίες αγοράστηκαν τα συγκεκριμένα υλικά είναι στέλεχος της ΟΝΝΕΔ!»..


«Είναι πλέον σαφές πως το δόγμα της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει”, ακόμα και εν μέσω πανδημίας. Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές δυσκολίες ή βρίσκεται αντιμέτωπη ακόμα και με το φάσμα της ανεργίας, κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία να κάνουν πάρτι με δημόσιο χρήμα. O κ. Μητσοτάκης είναι πλήρως εκτεθειμένος και οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για αυτή τη δυσώδη υπόθεση» καταλήγει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Είχε προηγηθεί μπαράζ αναρτήσεων, από την Παρασκευή έως και σήμερα, από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος παρουσίασε έγγραφα, μιλώντας για αρπαχτή και εμπλέκοντας στέλεχος της ΟΝΝΕΔ στο καταγγελλόμενο «φαγοπότι». Καλεί, παράλληλα, τον Βασίλη Κικίλια να δώσει απαντήσεις.