Συνελήφθη το 28ο μέλος της συμμορίας αρχαιοκάπηλων

Ένας 60χρονος Έλληνας, μέλος της συμμορίας των αρχαιοκάπηλων που εκτιμάται ότι ξεπούλησε αρχαιότητες και έβγαλε παράνομα κέρδη ύψους άνω των 650.000 ευρώ συνελήφθη από την Αστυνομία.

57a8453c1dc524a7228b46a7

Το μέλος αυτό ήταν το 28ο της συμμορίας που δρούσε σε Ελλάδα και εξωτερικό και η οποία εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Πατρών στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο 60χρονος Έλληνας υπολογίζεται ότι ξεπούλησε αρχαιότητες και έβγαλε παράνομα κέρδη ύψους άνω των 650.000 ευρώ. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, του ανακριτή Πατρών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων. Συνελήφθη στην περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος

Το πόσο πολυπλόκαμη ήταν η σπείρα φαίνεται από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί άλλα 23 μέλη της σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Κόρινθο, Τρίκαλα, Λάρισα, Λαμία, Δράμα, Προμαχώνα και Ρόδο, ηλικίας 27 ως 69 χρόνων, μια 54χρονη Ελληνίδα, μια 33χρονη Γεωργιανή και μια 51χρονη Γερμανίδα και έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία άλλων δέκα Ελλήνων ηλικίας 26 ως 65 χρόνων, ενός 53χρονου Βούλγαρου και ενός 42χρονου Αλβανού. Με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες διώκονται ακόμη τέσσερις ιδιοκτήτες μεγάλων οίκων δημοπρασιών του εξωτερικού.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…