Newsroom

Newsroom

Συνεχίζεται η καταγραφή για τον απολογισμό των ζημιών σε οκτώ πληγέντες δήμους

Συνολική εικόνα των καταστροφών που έχουν γίνει στους δήμους που επλήγησαν από την κακοκαιρία θα αποκτήσει, σήμερα, το υπουργείο Εσωτερικών.…

zimies

Συνολική εικόνα των καταστροφών που έχουν γίνει στους δήμους που επλήγησαν από την κακοκαιρία θα αποκτήσει, σήμερα, το υπουργείο Εσωτερικών. Η Πυροσβεστική συνεχίζει την καταγραφή των ζημιών στους οκτώ πληγέντες δήμους και αναμένεται μέχρι αργά το βράδυ να έχει κοινοποιήσει τις σχετικές λίστες με τα στοιχεία στον υπουργό Εσωτερικών. Πρόκειται για τους δήμους Αχαρνών, Ιλίου, Περιστερίου, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αγ. Ι Ρέντη – Νίκαιας και Πειραιά.

O κ. Ντινόπουλος θα αποστείλει τη Δευτέρα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα τα στοιχεία, προκειμένου οι δήμοι να λάβουν την έκτακτη βοήθεια, το ύψος της οποίας θα εξαρτάται από τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε κάθε δήμο. Στόχος είναι να αποδεσμευθεί το απαιτούμενο ποσό το συντομότερο προκειμένου να δοθεί άμεσα στους δήμους και τους πληγέντες.

Η Πυροσβεστική πραγματοποιεί την καταγραφή με δύο φόρμες – μια για τα κινητά και μια για τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία. Σε περίπτωση που κάποιοι πολίτες έχουν υποστεί καταστροφές και δεν έχει περάσει η Πυροσβεστική, μπορούν να επικοινωνούν με το 199 ώστε να μεταβεί άμεσα η υπηρεσία.

Τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές γνωστοποίησε ήδη η Περιφέρεια Αττικής στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Η Περιφέρεια κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους Δήμους Αχαρνών και Ιλίου, και μέχρι αύριο Δευτέρα,  αναμένεται να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό των χαρτών με τις πληγείσες από την πλημμύρα περιοχές και να συντάξει τις τεχνικές εκθέσεις που θα διαβιβασθούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ώστε να εκδοθεί η απόφαση οριοθέτησης των περιοχών εντός των οποίων θα αποζημιωθούν οι πληγέντες.

Συγχρόνως, από τη Δευτέρα Επιτροπές της Περιφέρεια θα ξεκινήσουν τις καταγραφές των ζημιών στις επιχειρήσεις, ύστερα από αίτημα των τελευταίων.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αποζημίωσης στην αυτοτελή δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής ( Συγγρού 15 – 17, Τ.Κ. 11547, τηλ. επικοινωνίας 2132063663 και 2132063655).

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει