Newsroom

Newsroom

Συνάντηση Τσίπρα με Γερμανό υπουργό Εξωτερικών – Τι είπαν

Με τον υπουργό εξωτερικών της Γερμανίας,

tsipras ypoyrgoseksoterikon

Με τον υπουργό εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των επαφών του στη Γερμανία, κατόπιν της χθεσινής συνάντησής του με την Άνγκελα Μέρκελ.

«Είμαι ικανοποιημένος που η ατμόσφαιρα στις γερμανο-ελληνικές συνομιλίες τις τελευταίες ημέρες άλλαξε και βελτιώθηκε σημαντικά» είπε ο Σταϊνμάγιερ διαπιστώνοντας βελτίωση του κλίματος Ελλάδας και Γερμανίας.

«Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι αυτό δεν είναι ακόμη η λύση για τα προβλήματα οικονομικής πολιτικής τα οποία πρέπει να ξεπεραστούν. Αλλά είναι αναμφίβολα μια προϋπόθεση ώστε τις επόμενες ημέρες να μπούμε σε σοβαρές συζητήσεις μεταξύ μας», προσέθεσε ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών.

Από τη μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων: «Προσπάθησα σήμερα και στη συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών να κάνω σαφές ότι οι δυσκολίες οικονομικής πολιτικής της Ελλάδας πρέπει να ξεπεραστούν μέσω μιας συνομιλίας μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης και ότι δεν θα έπρεπε να δημιουργηθεί στην Ελλάδα η εντύπωση ότι όλα πρέπει να διευθετηθούν στις γερμανοελληνικές σχέσεις».

«Θέλουμε, αντιθέτως, να φροντίσουμε ώστε οι γερμανοελληνικές σχέσεις να μην ζημιωθούν λόγω των προβλημάτων που πρέπει να επιλυθούν. Για αυτό συμφώνησα -και σήμερα εδώ το επανέλαβα- ότι θέλουμε μαζί με την Ελλάδα να συστήσουμε μια Ομάδα Εργασίας στην οποία θέλουμε να συμφωνήσουμε για την κατάσταση των σχέσεων και να ερευνήσουμε πού θα μπορούσαμε αυτές τις σχέσεις να τις εμβαθύνουμε περαιτέρω», κατέληξε.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει