Newsroom

Newsroom

Συνάντηση Σουλτς με τους πολιτικούς αρχηγούς

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς για να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων και…

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς για να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Σουλτς συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και μεταξύ άλλων, μίλησε για μέτρα που πρέπει να ληφθούν για δημιουργία θέσεων εργασίας και δρομολογούν την ανάπτυξη, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η Ευρώπη πρέπει να πάψει να είναι μονόχρωμη, συντηρητική και νεοφιλελεύθερη.
Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Σουλτς δήλωσε ότι όλοι καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εννοώντας και τους Ευρωπαίους, ενώ ο κ. Σαμαράς τόνισε τη θέση της ΝΔ που είναι η παραμονή στο ευρώ και οι αλλαγές στο μνημόνιο. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση μαζί του είπε ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές: ”Όλα τα μέλη της ευρωζώνης είναι ισότιμα μέλη και θα πρέπει από κοινού να εργαστούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια κρίση που έχει πανευρωπαϊκές διαστάσεις. Διότι το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι μια ελληνική ιδιαιτερότητα, αλλά εντάσσεται μέσα στο συνολικό ευρωπαϊκό πλαίσιο, συνεπώς η κρίση είναι ευρωπαϊκή και όχι ελληνική”.

Στη συνάντηση με τον κ. Παπούλια ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου τόνισε την ανάγκη της Ευρώπης να αποκτήσει πρόσωπο, αφού η Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι μία ανώνυμη δύναμη, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Γίνεται λόγος για την τρόικα. Σε εμένα όμως δεν αρέσει αυτό. Εγώ επιθυμώ η Ευρώπη να έχει πρόσωπο, οι άνθρωποι να γνωρίζουν με απόλυτη σαφήνεια ποιος είναι ο Σουλτς, ποιος είναι ο α’, ποιος είναι ο β’», αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι δεν τίθεται ζήτημα υποδούλωσης αλλά βοήθειας προς την Ελλάδα. «Πηγαίνουμε για εκλογές και ελπίζω αυτή τη φορά να καταφέρουμε ό,τι δεν μπορέσαμε να καταφέρουμε από τις πρώτες εκλογές», είπε από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας.

Ο κ. Σουλτς επίσης θα μιλήσει το απόγευμα της Παρασκευής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου. Εκεί αναμένεται να ταχθεί υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, άποψη που έχει εκφράσει και παλιότερα.

Εντωμεταξύ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μίλησε νωρίτερα σε γερμανικό ραδιόφωνο από την Αθήνα λέγοντας: «Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα ήταν το τέλος ενός κακού, αλλά η αρχή ενός ακόμη μεγαλύτερου κακού. Πολλοί βλέπουν σε αυτό το τέλος μιας αρνητικής εξέλιξης. Για εμένα αυτό θα ήταν η αρχή μιας ακόμη πιο αρνητικής εξέλιξης. Δεν είπα ότι αυτή η επιλογή δεν υπάρχει, αλλά τη θεωρώ ιδιαίτερα παρακινδυνευμένη», επισήμανε ο κ. Σουλτς. «Σε ένα τέτοιο ενδεζόμενο, η ελληνική οικονομία θα κατέρρεε μέσα σε μερικές ημέρες και οι Ευρωπαίοι θα έσπευδαν να βοηθήσουν τη χώρα με δισεκατομμύρια ευρώ. Η εντύπωσή μου είναι ότι δεν έγιναν όλες οι προσπάθειες για να σταθεροποιηθεί το πολιτικό τοπίο και η ελληνική οικονομία να ξαναμπεί στο σωστό δρόμο», προσθέτει. Ο κ. Σουλτς επισήμανεσε ότι όλοι όσοι μίλησαν για τη διάλυση της ευρωζώνης στις χρηματαγορές, αυτό περιμένουν.


Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…